Când o să fiu mare, voi deveni influencer pentru a putea mânca gratuit oricât sushi îmi doresc eu. Dar până atunci, mă limitez la o vizită din când în când la un restaurant cu sushi în meniu pentru a mă bucura de minunea combinației între orez și pește.

Pentru mine, localul cu cel mai bun sushi din București rămâne Edo Garden: porții rezonabile raportate la preț, mâncare delicioasă, serviciu rapid (mai puțin ultima oară când trebuia să impresionez colegii italieni, ce poți să-i faci). Dar până atunci, să îți povestesc despre locurile recent vizitate:

MISHI MISHI – restaurant all you can eat în București

MISHI MISHI este un restaurant italienesc la origine, cu preparate japoneze și ofertă de tip all you can eat, deschis în Mega Mall. Meniul include paste din orez, fructe de mare, orez, sushi pe bandă și deserturi. Mâncarea este gustoasă cu totul și te poți sătura bine. Despre sushi însă: este sărăcuț așa, cu multe amestecuri de legume, unele în forme atractive după cum vedeți în pozele de mai jos. Am mâncat vreo 20-23 de bucăți (la un moment dat le-am pierdut numărul) fără probleme, cu mini-antreu. Apoi, sigur că fiind bucătărie deschisă, mirosul se extinde, ghinionul peștelui proaspăt preparat.

Care e faza cu all you can eat: plătești 50 lei (prânz) sau 70 lei (cină), și te servești de la un bufet suedez cu cât vrei tu. Băutura vine separat: o colă e vreo 7 lei, iar o limonadă vreo 12.

Gargantua KSLF

Restaurantul Gargantua este unul dintre locurile pe care le urmăresc de pe vremea când eram studentă și mă plimbam pe la Grădina Icoanei. Cu toate acestea, niciodată nu m-am gândit că aș putea să mă bucur de preparate asiatice acolo, până când să văd insta-storyuri care laudă cât de bun e sushi la ei. Așa a intrat Gargantua KSLF în turul sushilui, deși se declară ca fiind restaurante cu frânturi din gastronomia lumii. Poate că voi lăuda cam mult locul, dar restaurantul din Monetăriei este unul dintre cele mai faine locuri unde poți ieși și mânca bine (uneori și cu muzică live), și chiar face impresie bună pentru prima întâlnire 🙂

Sushi la Gargantua: este atât de delicios, încât mă enervează că nu pot fi complet supărată. Alături de squad, am stat 1 oră și jumătate pentru toate preparatele pe care le vedeți mai jos, deși nu părea ca în jur să fie multe comenzi de mâncare. Din ce am sesizat, nu au un staff numeros la preparare, dar asta nu e o scuză pentru cum a afectat experiența cu totul. Însă, Caterpillarul ăla cu avocado și creveți tempura este unul dintre cele mai fresh, interesante și delicioase rulouri pe care le-am mâncat vreodată 😍 Meniul complet este aici.

Happy Bar & Grill (Ruse)

Știu că nu e în București, dar e la distanța de 1 oră și jumătate de capitală, așa că se încadrează la un prânz sau cină timpurie de weekend în zonă 🙂

Happy Bar & Grill este un lanț de restaurante din Bulgaria, despre care se zvonea că intră și pe piața din România, dar au trecut 2 ani de atunci. Deși este un local potrivit tuturor grupurilor de clienți, apreciez preparatele lor reinterpretate, modul de prezentare și cât de bine reflectă pozele colorate din meniu, servirea rapidă, mâncarea bună la un preț bun. Când mergi la all-inclusive la bulgari la mare, să opriți la restaurantul din Varna.

Sushi la Happy: pentru început, preparatele nu sunt cele tradiționale, găsim maki cu legume și pui, mult sos dulce-acrișor, și câteva artificii vizuale care fac rulouri mai atractive. Gustul e diferit față de ce eram obișnuită, dar nu într-un sens rău, doar diferit. Cel mai mult mi-a plăcut acest “Хосомаки хрупкава скарида” Prețurile sunt ceva mai mici decât la noi (am dat vreo 60 lei și m-am săturat bine), dar compensează cu drumul până acolo. Puteți vedea meniul de aici pentru a vă face o idee, dar e bine de știut că meniul la restaurant include detalii în română, iar ospătărițele vor fi pregătite să ajute și în română.

Dacă vrei să mănânci acasă, recomand să încerci livrare sushi direct de la restaurantele asiatice menționate pe aici. Alternativ, dacă nu ești convins/ă că ți-ar plăcea, dă o șansă pachetelor pre-ambalate de sushi de la Lidl sau Auchan (încercate, sunt rezonabile), pregătite de My Sushi.

Aici poți vedea prima serie cu restaurante cu sushi din București. Sper ca până la următoarea serie să reușesc să pregătesc sushi o dată și acasă. Între timp, ne vedem prin oraș! 🙂

Share Button

2 Comments

Locuri cu sushi în București: Kanpai, Sushi Terra, Sushi Garden, Sushi Time • Gabriela Deleanu · July 15, 2019 at 11:10 pm

[…] Uite aici partea întâi, a doua. […]

That photo makes me hungry • Gabriela Deleanu · August 19, 2019 at 10:43 pm

[…] am descoperit Happy Pub&Grill din Ruse acum vreo 3 ani, am fost uimită de ce meniu mișto făcut aveau, cu poze foarte bune, […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.