🎶 Just call me / for delivery / you know me / I got sushi 🎶

sau 🎵 I wanna get fish-faced with you 🎶

Am descoperit multe melodii despre sushi pe YouTube, păstrez și pentru edițiile viitoare

Bine am revenit la un nou articol despre restaurantele cu sushi din București. Partea întâi, a doua, a treia. În această perioadă îmi potolesc pofta de pește pe orez cu sushi făcut acasă sau comandat, însă este un moment bun să trec prin pozele din vremuri mai bune.

Imaginea de sus vă arată rulourile făcute în martie de mine, în bucătărie. Nu arată excepțional, m-am chinuit pentru ele, dar au ieșit cât s-a putut de delicios. Sigur că între timp caut cursuri de gătit sau mă gândesc să mă angajez part-time la un restaurant, să învăț să fac ca la carte. Dar să trec la localuri, că de asta ați ajuns aici.

Disclaimer: prefer sushi simplu, în stil japonez, dar mă bucur și de cel cu multe ingrediente și sosuri, în stil occidental.

Argentine Steak & Sushi Bar

Am ajuns la Argentine în noiembrie, voiam să marchez ziua mea într-un loc special, împreună cu 2 prietene. M-am simțit puțin stingheră când hostessa a reacționat vizibil la faptul că eram 3, iar ea avea notate 2 persoane. (De atunci rezerv în scris, să nu avem probleme la proces.) Spațiul arată foarte bine, cred că se integrează în context cu parcul Herăstrău. Deși mesele sunt relativ apropiate, nu m-am supărat că am văzut de-aproape un steak pe piatră fierbinte la masa de lângă. Poți să-ți vezi de discuțiile tale separat, în orice caz.

Despre sushi. Am mâncat Black Rice Maki (rulou cu creveți tempura, orez negru și avocado), una dintre specialitățile casei, și Spicy Tuna (rulou picant cu ton). A fost delicios, am înțeles de ce este unul dintre cele mai lăudate locuri din București pentru sushi. Rulourile s-au ținut bine, am simțit gustul ingredientelor, se vede și în poze că e pește cât curprinde foaia de nori – vis! Singura mea reținere este legată de orezul negru, care mi s-a părut mai moale decât mă așteptam, nu era bobul separat, ca de obicei. Dar vreau să mai merg oricum, mai am lucruri de încercat. Meniul complet e aici.

Ginger Sushi Bar & Lounge

Tocmai am descoperit că Ginger Sushi Bar & Lounge este pe locul întâi pe Tripadvisor pentru localurile cu sushi din Bucureși. Înțeleg complet de ce, am lăsat și eu 5 stele 🎩

Am făcut rezervare, am fost sunată pentru rezervare, m-am îmbrăcat frumos și am mers la hotelul Radisson, în lobbyul căruia se află Ginger Sushi Bar. Am mâncat la bar, descoperind spațiul, sticlele de gin de pe perete, modul în care era făcut sushiul în mijlocul barului.

Însă am făcut o greșeală la comadă. Am luat platoul Ginger Maki (32 de rulouri diferite) și Nigiri cu Somon. A fost mult prea mult orez pentru cât de bun era peștele. Mâncam și suspinam, practic. Meniul complet este aici.

Nori Sushi

Nori Sushi este un local deschis la începutul anului 2020, în zona Unirii. Cred că este un loc excelent pentru a impresiona pe cineva #FirstDate, cu view către Sena Dâmbovița, este un spațiu micuț, semi-ascuns (dacă ignori bannerul de pe bloc), destul de intim. În plus, cred că aici mi-a plăcut cel mai mult servirea/ospătarul: atent, rapid, glumeț, dar respectuos, bravo lui!

Am mâncat un miso soup, mix de nigiri, sashimi de ton și rulouri (nu mai țin minte de care). Mi-am învățat lecția, iar mixuri să încapă mai multe. În poze vedeți ce și-au luat alții de la masă. Ramenul a fost foarte lăudat. Unele rulouri păreau făcute în grabă, se desfăceau. Și parcă n-avea sare mâncarea, nu știu cum să vă descriu mai bine. A fost bun, dar clar se poate și mai bine. Nu le merge siteul acum pentru meniu, las link către instagram.

În continuare, mă apuc să comand acasă, poate adun câteva locuri de-un nou articol. Și sper să pot relua curând ieșirile lunare la sushi și să descopăr mâncare bună.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.