Ia bețele cu tine

Scena culinară din București se dezvoltă tot mai mult, cu restaurante clasice sau van, și cu tipuri de mâncare diferită. Însă noi continuăm seria de restaurante cu sushi și avem 4 locuri noi.

Uite aici partea întâi, a doua.

Dacă ești fan mâncare asiatică, fă un efort și ia o pereche de bețe astfel încât să nu contribui la risipa generală. Plus că dă bine să scoți bețele tale la masă 😉

Kanpai

Kanpai este un bistro cu mâncare cu specific japonez, care-și spune izakaya (adică pub, local informal). Locul îți atrage atenția încă din stradă prin designul contemporan într-o zona clasică a Dorobanților. Înăuntru te așteaptă o atmosferă plăcută, potrivită pentru a râde cu prietenii la un pahar de vorbă. Am apreciat faptul că stilul asiatic din design nu merge pe zona clasică. Am ales câteva seturi de sushi maki și ne-am pus pe mâncat: rulourile au fost delicioase. Am apreciat faptul că cele cu sos de soia nu au fost prea dulci (o capcană în care au căzut cei de la Happy din articolul 2), ci și-au păstrat din prospețime. Maki crisp (cele prăjite, gen pane) au picat puțin mai greu decât eram obișnuită, le voi evita de-acum încolo. Prețurile nu sunt cele mai mici, dar pentru o ieșire de grup poți ieși decent. Meniul este aici.

Sushi Terra Dorobanți

Despre Sushi Terra am mai povestit în primul articol că fusesem în Veranda mall și mi-a plăcut. De data aceasta am fost la localul de pe Dorobanți (în zona aceea sunt vreo 5-6, ai de unde alege), unde mi-a plăcut că au păstrat ideea cu acvariile cu pești. Designul este urban, contemporan, nimic pretențios. Localul este specializat pe sushi, popular pentru comendat acasă (se pregăteau meniuri pe bandă rulantă), și totuși s-au mișcat bine și pentru noi. Să vă zic sincer, niciunul dintre noi nu se aștepta la ceva foarte bun 🙂 în schimb, rulourile au fost foarte gustoase. În afară de rulourile clasice, mai fresh, găsim diverse combinații cu icre și sosuri care le fac să arate foarte bine și să fie mai consistente caloric. O porție de vulcan (alea cu căciuliță de mai jos) merg lejer de-o masă. Așa că la Sushi Terra avem prețuri accesibile, meniul aici.

Sushi Garden

Am tot auzit de bărcuțele comandate de Sushi Garden că sunt bune, așa că am ajuns și la localul din zona Unirii. În sfârșit am plecat din nord 🙂 Aici mi-ar plăcea să mai ajung o dată când e cald afară și terasa e deschisă. În aprilie era încă frig și am stat înăuntru, unde locul e cam micuț, iar mirosul mâncării gătite este peste tot. Știu că așa e când gătește proaspăt lângă tine, dar dacă poți evita, de ce să nu? Am ales clasic, pe maki (rulouri obișnuite cu diverse la mijloc) și tempura (rulouri prăjite). A fost o experiență decentă. Rulourile nu erau cele mai bine legate, iar cele prăjite aveau puțin prea mult ulei. Prețuri bune, meniu aici.

Sushi Time

Surpriza seriei vine de la un loc deschis prin primăvara în zona Izvorul Rece (nu te-ai aștepta la zona aceea), la parterul hotelului Lafayette. În meniu găsim o varietate de rulouri de sushi și narghilea 🙂 pe cea din urmă o prefer pe Valea Regilor, așa că am rămas cu un platou Tokyo, cu de toate. Ca design – e un shabby chic la interior și (sper) în lucru afară, pentru că terasa dă spre bulevard și e gălăgie. Eram singurii care au comandat de mâncare, dar chiar și așa, platourile cu vreo 100 de bucăți (în 6 persoane!) au fost gata destul de repede. Dintre special rolls, mi-a plăcut foarte multe anghila (set cu numele Canada), era un gust neașteptat de familiar de pește, plus deliciosul combo de sushi. Mixul Hotate a fost puțin prea mult, cu maioneză și icre peste un rulou deja consistent. Cu toate acestea, setul Tokyo a fost neașteptat de echilibrat, cu rolouri clasice și complexe, la dimensiuni potrivite. Sper să schimbe wasabi în curând, e ca o pastă artificială. Meniu aici.

Despre Zen Sushi Victoriei – această rețea de localuri este una dintre preferatele cunoscuților mei, așa că am zis să mai încerc o dată, în alt loc, poate-mi schimb părerea după nemulțumirea din Dorobanți (detalii în primul articol). Din păcate, tot nu mi se pare cel mai cel 🙁 Rolourile tempura au mijlocul gătit, ceea ce pentru mine pică prea greu și cu prăjeala exterioară.

În schimb, vă anunț cu mândrie că am făcut pentru prima dată sushi acasă! 🎉🎉🎉 Am comandat un kit de bază de pe asianfood.ro, am umplut cu chestii din mega image (trebuie să mă mai documentez despre peștele proaspăt și piața de pește din București), și ne-am îndopat cu succes. Orezul a ieșit decent de la mix, dar rulourile trebuiau strânse mai tare. Mai am de lucru, dar măcar am pornit la drum.

Unde mai mâncăm sushi în București și în țară?

Share Button

1 Comment

Kopa_Kopan · September 19, 2019 at 12:13 pm

Au niste preturi de te doare stomacul…

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.