Când eram în perioada mea mai cumpătată, mă mândream că nu merg constant la salon. Doar că acum am mai crescut și văd nițeluș altfel lucrurile.

De fapt, nici nu știu ce a fost în capul meu în perioada aia. Mereu mi-a plăcut la coafor. Când mergeam cu maică-mea să se vopsească, îmi plăcea mirosul de amoniac. Și răsfoiam înnebunită revistele cu cele mai asimetrice freze.

Am trecut prin perioada aia, acum trebuie să recunosc câteva lucruri:

1. Mă simt mai bine cu mine

Mi-am dat seama că mă simt bine când am o manichiură proaspătă. Sau când ies de la tratament facial, deși fața mea e roșie toată. Iar la ultima nuntă nu mi-a plăcut deloc cum mi-am aranjat părul și-mi părea rău că nu am apelat la un specialist.

Când mă uit în oglindă și sunt aranjată, îmi dă o stare de bine. Când ies de la salon și primesc complimente, iar mă simți bine. De ce să nu continui asta.

2. Nu e mereu „cumpătat”

E vorba și de bani, știu. 1/ Fiecare vă știți bugetele și cât puteți să vă întindeți. 2/ Deseori cheltuim mai mult pe produse de folosit acasă (care expiră în dulap) decât o programare la salon.

3. Chiar trebuie efort să arăți bine

Știu că nu sunt o persoană care arată bine de la natură. Bine în termenii filtrelor și instagramului din zilele noastre, că în alte vremuri cine știe. Dar nu o să mă apuc acum de operații estetice. Așa că încerc să întrețin și să scot în evidență ce e ok. Oricât de superficial sună asta.

Așa că de-acum o să-mi rezerv mai mult timp pentru chestiuni de pampering. Pe lângă cele 3 motive de mai sus, aș vrea să mă bucur mai des de atmosfera de la Sclipici (unde am făcut bravecut anul trecut).

Deci da, mă fac cucoană.

Și un gând extra

Când povesteam acum ceva ani de obiceiurile mele cumpătate, primeam răspunsuri de la urmăritori că partenerele/soțiile lor nu se machiază și coafează, iar ei le iubesc așa cum sunt. Ceea ce e drăguț, dar aș fi curioasă cât de sincer. Că toate modelele de instagram sunt urmărite de cineva. Așa că în teoria conspirației din capul meu – bărbatul își păstrează partenera neutră să nu atragă atenția altora, în timp ce se uită la altele și lasă comentarii libidinoase.

Așa că, doamnelor și domnișoarelor, nu ascultați mereu ce vă zic bărbații de lângă voi.

Share Button
Categories: feminin

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.