Povesteam unui vizitator din țările calde cum nouă, românilor, ne este relativ ușor să prindem limbi străine, mai ales datorită fondului lingvistic influențat de latini și de slavi. Așa că nu mă miră vizitele periodice pe articolele mai vechi despre FLLS, cum nu mă miră nici faptul că 4 universități din țară sunt prezente în Clasamentele QS la disciplina Limbi Moderne.

Conform QS World University Rankings by Subject și indicatorilor săi, care analizează activitatea academică, reputația academică și reputația din partea angajatorilor, avem următorul clasament național pentru Limbi Străine:

  • Universitatea Babeș-Bolyai
  • Universitatea din București*
  • Universitatea de Vest din Timișoara
  • Universitatea Alexandru Ioan Cuza

*În cazul UniBuc, aceasta este prezentă și în top 300 cu programul Limba și Literatura Engleză.

Mai jos sunt și celelalte discipline cu care se pot lăuda universitățile românești.

Anyway, poate îți dorești o specializare în afară. Iar cum educație internațională nu este un subiect atât de discutabil ca în anii din urmă, te poți informa în detaliu cu privire la universitățile care îți oferă cursuri de calitate.

Clasamentul global al universităților cu program de Limbi Străine

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Clasamentul universităților cu program de Limbi Străine din Marea Britanie

1
2
12
17
24
30
34
51-100
51-100
51-100

Am ales să vă arăt și clasamentul din UK deoarece aceasta pare să fie destinația preferată a studenților, conform spuselor colegilor de la RIUF. Puteți să vă jucați și voi cu clasamentul și țările gazdă chiar pe siteul TopUniversities.com.

Limbile străine îți deschid mult orizontul și te face să fii și mai curios sau curioasă despre lumea asta. Nu ezita să spui DA! unui program de studii în afară, fie că e via Erasmus sau studii complete. Însă informează-te complet asupra universității la care pleci, să fii sigur că beneficiezi de cea mai potrivită experiență pentru tine.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.