Curând se face un an de când locuim cu un purificator în casă și dormim mai bine. Inițiativa a venit de la Mihai, bineînțeles, care a citit pe net despre cât de bun este purificatorul de la Xiaomi.
Aparatul a venit într-o cutie voluminoasă, care m-a speriat inițial. Însă e destul de ușor, cea mai mare parte a lui fiind ocupată de filtru. Modelul de acasă este Mi 2H, pentru suprafețe de până la 31mp2. Xiaomi mai are un purificatorul Mi Air Pro, mai înalt, care acoperă până la 60mp2.
Nevoia noastră era legată de somn și nas înfundat de dimineață, așa că a ajuns rapid în dormitor. Purificatorul este pentru particule de praf 2.5 (PM 2.5), foarte fine, care se așează pe plămâni, care pot duce în timp la astm și probleme cu inima. Este foarte util pentru persoane sensibile, alergice, copii, sau case din zone cu trafic intens.
Purificatorul de aer nu adună praful din casă. Este important să vă setați corect așteptările. Din păcate, nu vă salvează de treburi casnice în plus.
Prima impresie a fost că nu mai este miros de niciun fel în cameră, că este o senzație de răcoare (ca aerul curat de la munte), și dimineața respiram bine.
Cum îți dai seama că purificatorul funcționează
Poate că un purificator de aer nu pare un device wow, uite cum m-a convins pe mine:
- dormi în altă parte câteva zile (simți cât ți-a lipsit)
- faci de mâncare, iar senzorul se transformă din verde în roșu instant
- deschizi fereasta dimineața (sau după un timp fără aer străin) sau te dai cu parfum prin preajma lui.
După reacția aparatului în ultima situație, ar fi util și celor care fumează în bucătărie sau pe balcon. Fumul ajunge și în restul casei, iar purificatorul se va ocupa de el.
Una dintre grijile mele la început a fost de cât zgomot va face. Ei bine, e destul de deștept încât să aibă un mod nocturn foarte silențios, și un mod turbo care se activează fie din aplicație (tot Mi Home, dacă mai ai și alte devices de la ei), fie automat la cantități mari de particule în aer (la cazul cu mâncarea, de exemplu).
Ce pretenții are: să aibă spațiu cam jumătate de metru de jur împrejur și să-i schimbi filtrul periodic (te anunță el care e stadiul).
2 Comments
Răzvan · February 3, 2020 at 3:27 pm
Interesant, o sa pun si eu produsul pe lista 🙂
Gabriela · February 4, 2020 at 9:30 am
Doar dacă simți că ai nevoie de el