Lucrez de acasă și din alte case din 2020. Îmi place acest stil de viață, cu libertatea de a-mi face programul după cum mi-este mai bine. Doar că libertatea asta înseamnă și că nu mai am aceeași rutină. Uneori locuiesc în altă țară pentru o lună, alteori nu ies din casă pentru o săptămână și stau mult în București.

Totodată, lucrând de acasă înseamnă că nu plec dintr-o casă ordonată și mă întorc într-una la fel. Obiectele se uzează mai rapid, sunt folosite mai des, este mereu o oarecare dezordine. Deci am mereu treabă, se găsește mereu ceva de făcut.

Cum nu mă pot concentra pe ceva foarte mult timp, atunci când iau pauze, încerc să fie productive. Așa ajung să ordonez, curăț și golesc câte un raft o dată la câteva zile.

Iar acum îți povestesc și ție ce trucuri funcționează pentru mine:

  1. Am un colț de lucruri de dat – fie că sunt caserole pentru mama sau cărți de vândut pe OLX. Sunt mutate din locul „normal” în care ar trebui să stea, astfel încât să nu mă încurce
  2. Țin lucrurile din aceeași categorie în același loc, aproape de unde sunt folosite. Așa știu mereu ce am și nu cumpăr aiurea, mi-e mai ușor să-mi fac treaba, iar când fac ordine știu că am scăpat de o categorie.
  3. Este o treabă continuă. Mai degrabă decid ce fac cu un obiect când mă lovesc de el. Sau mă decid pe câte o categorie de obiecte sau o zonă, pe rând. Văd că o cremă s-a terminat, arunc ambalajul atunci. Cât fierbe apa, mai verific un sertar cu tacâmuri.
  4. Am aranjat casa în funcție de cum ne mișcăm prin ea. Știu că partea estetică este foarte importantă, dar funcționalitatea trebuie să câștige. Așa n-o să te frustrezi la tine acasă.
  5. Fă viața mai ușoară pentru tine din viitor. Don’t put it down, put it away. Aruncă ambalajul ăla, pune furculița în mașina de spălat vase. Nu le lăsa oriunde, pune-le la loc.
  6. Dacă ai uscător de rufe, nu împărți hainele doar după culori (deși dacă le speli la 30 de grade + șervețel colour catcher, rezolvi problema), ci după textură. Un hanorac se va usca mai repede decât un tricou, așa că va fi mai bine pentru texturile hainelor să le bagi la uscat în funcție de groase sunt.
  7. Dezordine exterioară înseamnă dezordine interioară. Zilele în care nu am energie pentru prea multe lucruri sunt zilele în care sunt ce mai împrăștiată prin casă. Dacă se vede zi de zi, imaginează-ți impactul nemulțumirilor adunate cu anii.
Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.