Dacă ne cunoaștem deja, știi despre mine că nu-mi place să adun lucruri. Motivul principal fiind lenea, pentru că mai multe lucruri înseamnă mai multă treabă, mai mult timp petrecut mutând lucrurile de colo colo la curățenie, organizare. Plus că spațiile încărcate vizual mă agită. Și chiar cred că e nevoie de spațiu liber pentru a face loc lucrurilor frumoase în viața noastră. Iar dacă totul e ocupat de lucruri care nu ne fericesc, unde să mai încapă ceva.

Dar hai că filozofez și nu ai dat click aici să citești despre cum vând haine pe vinted și olx. Sau pantofii. Sau cărți.

Bine, fiecare categorie de lucruri au câte un curs în casă. Pastilele expirate merg într-o pungă care ajunge la farmacie. Cărțile pe care vreau să le dau întâi ajung la prieteni să le ofer. Similar și hainele, că sunt soră mai mică și am tot primit de la soră-mea mai mare haine gratuit.

Primul meu scop este ca lucrurile respective să ajungă la cineva care chiar are nevoie de ele, nu să fac bani din asta. Sigur că au costat la un moment dat, dar mă costă și acum – îngrijirea lor, spațiul pe care îl ocupă.

Ulterior ajung în zona de vânzare. Care nu mă încântă extrem pentru că trebuie să fac poze multe, să scriu descrieri detaliate și să găsesc un preț corect. Am încercat pe diverse grupuri de facebook, dar nu am reușit să vând mare lucru.

Așa am ajuns la aceste două aplicații minunate.

Vânzarea pe OLX cu Livrare prin OLX

De-a lungul anilor am mai încerc să vând prin OLX, dar nu-mi plăcea că mulți voiau să negocieze într-un mod absurd (deși e o bifă acolo care zice negociabil sau nu) și MAI ALES că trebuia să trimit un colet cumva sau să mă văd prin oraș cu tot felul de oameni.

Așa că mă bucur că acum există opțiunea de Livrare prin OLX, cu plata ramburs. Vine fan curierul, iau coletul de acasă, nu trebuie să printez nimic. Apoi banii îmi intră automat pe card. Cred că poți alege și ramburs cash, dar e o grijă extra. Am vândut cărți, haine și încălțăminte așa, funcționează.

Cât despre mesaje, primesc încă constant cereri de a vorbi pe whatsapp, pe care le refuz instant. Dacă-mi poți scrie să vorbim pe whatsapp, îmi poți scrie orice în căsuța de chat de la olx. Sigur că sunt metode de țepe și scam, pe care le ignor cu grație.

Pe scurt, recomand să cumperi și să vinzi pe OLX, merge totul foarte bine. Aici este profilul meu de pe OLX.

Vânzarea pe Vinted

Vinted a intrat pe piața din România anul trecut (în 2023) și ne-a invadat cu reclamele despre banii pe care-i putem face din vânzarea lucrurilor pe care le ținem în casă să adune praf și să ocupe loc.

Partea bună la Vinted este că are o piață mai largă de desfacere, astfel încât poți să vinzi către o piață mai largă de cumpărători. Am vândut pantofi și haine acolo, am văzut recent că se promovează și zona de cărți și accesorii de casă. Voi testa.

Cum funcționează vânzarea: faci poze, adaugi detalii, preț, publici produsul. Cineva poate cumpăra direct sau negocia – și acest proces este extrem de simplu, accepți sau oferi un alt preț, nu ai senzația că te tocmești prea mult. Accepți vânzarea, alegi punctul Cargus la care lași comanda și primești un cod de scanat. Împachetezi produsul frumos, mergi la un punct de ridicare Cargus, îți scanează codul cu aplicația lor și-ți lipește un sticker cu detaliile destinatarului pe colet. Atenție că nu merge să lași coletul la cutiile de livrare. Costul livrării este plătit de cumpărător și este inclus încă de la listarea produsului în preț.

Primești instant în aplicație statusul comenzii (la fel și dacă ești cumpărător) și aia e. Aștepți să intre banii.

Aici este profilul meu de vânzător pe Vinted, dacă vă interesează ceva de acolo.

Concluzii: OLX vs Vinted

Nu pot să nu compar Vinted cu OLX. Experiența de vânzare și cumpărare merge mult mai smooth, e totul mai ușor și simplu la Vinted. Ai diversitate de produse, fiind și din Polonia (cred), mai vezi și altceva. E drept că la OLX găsești multe produse din categorii non-haine / accesorii. Iar acum cu livrarea directă prin Poștă sau Fan Curier chiar au simplificat lucrurile.

Dar le recomand pe ambele. După ce am încercat, nu mai am răbdare cu grupuri de facebook și discuții. Ambele sunt platforme muuult mai simple de vânzare, promovare și livrare a lucrurilor din casă pe care nu le mai folosești.

Apucă-te de curățenia de primăvară și fă loc în casă pentru lucruri noi, așa ca de Paște.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.