În primul weekend complet acasă după multă vreme, am profitat să mă reacomodez cu lucrurile și să sortez ce nu mai folosesc. Deși nu-mi place mereu că avem 4 anotimpuri, o vreme instabilă și riscul că niciun outfit nu se potrivește niciodată, profit de perioadele de tranziție să fac un declutter sănătos.

1. Mi-am pregătit plantele pentru sezonul rece

Pe timpul verii, am ținut o parte din plante pe balcon, unde bate soarele toată ziua. Așa că unele nu au rezistat. Ba chiar am făcut și un experiment cu orhidee, să le țin cu rădăcinile afară, nu a ieșit bine. Am primit și lavandă și am sperat la miros natural de la flori, s-au uscat mult prea repede.

Ei bine, între soare, lipsa atenției și plecatul meu de acasă pentru o lună, am avut câteva plante care au trebuit să elibereze ghivece.

Tehnica mea este ca pe o masă să întind un sac de gunoi și să-mi fac treaba în el. Astfel, mi-e ușor să strâng toată murdăria la final. Uneltele pe care le folosesc și mi-s foarte utile: un set de mini-unelte, din care folosesc mai ales furculița (nu-i știu numele) cu care amestesc pământul să intre aer și foarfeca Fiskars care, deși e micuță, e foarte practică pentru plantele mele de apartament.

2. Declutter în dulapuri

Am mai scris despre asta, când vine vorba de declutter, este un proces constant să păstrezi doar lucrurile pe care le vrei în casă. Se schimbă stilurile, pasiunile, timpul, așa că trebuie să facem loc pentru ceea ce contează. Oricât de clișeu sună, nu prea putem funcționa cu mii de lucruri – în cap sau pe lângă noi.

Așa că mi-am făcut ordine în cărți, haine și încălțări, și le-am făcut pachet fie pentru oferit prietenilor sau vândut pe olx sau vinted. În paralel, aveam o sacoșă cu cosmetice terminate, pe care am dus-o la sephora pentru reciclat, și una cu lenjerie și șosete, pe care am dus-o la h&m pentru reciclat.

3. Curățenie generală

După toate aceste procese, am trecut și prin curățenie. E clar mai puțină muncă atunci când eliberezi spații sau ai mai puține lucruri de ordonat. Aici am mai povestit, nu prea am noutăți.

Dar ca memo, amintesc că e mai ușor să faci puțin și des, decât să blochezi o zi întreagă pentru asta. Și pune lucrurile la loc din start: don’t put it down, put it away.

Gata, m-am pregătit pentru sezonul rece

După toată treaba, am mâncat ceva cald, am băut un pahar de vin roșu și am aprins lumânarea de la Smells Like Spells. Și am dat cu palo santo prin casă. Am început să urmăresc Sabrina, probabil voi începe să revăd și Harry Potter.

O să mă cocoloșesc pentru iarna asta și o să mă bucur de fiecare zi, așa de întunecată și înfrigurată cum va veni ea.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.