Am vrut să fac un inventar pe anul ăsta și am căutat pe google “proteste studențești 2013”. Am descoperit 4 acțiuni majore de protest ale studenților din Brazilia, Spania, Italia și Bulgaria în anul de grație 2013 (+România din partea mea).

17 – 18 iunie – Brazilia

©AFP

24 octombrie – Spania

©Reuters

13 noiembrie – România

©ANOSR

16 noiembrie – Italia

©AFP

20 noiembrie – Bulgaria

©AFP

Toate aceste state au ceva în comun: subfinanțarea educației. Dacă nici acesta nu este un semn că partidul conducerea ne vrea proști, nu mai știu ce semn divin mai așteptăm. Problemele în educație afectează toate sferele de funcționare ale unui stat, v-am mai povestit despre asta.

Este incredibil faptul că în aceste state slab dezvoltate (în comparație cu altele) încă nu se investește în educație – probabil singurul segment din care scoți profit sigur. Și este minunat să vezi tineri ca tine, din întreaga lume, care ies în stradă să-și ceară drepturile.

Sper ca în anul 2014 să fim mai mulți cei care să ne dorim schimbare și să cerem interes din partea guvernanților.

Share Button

2 Comments

IPondycherry · December 28, 2013 at 9:25 pm

Ma intreb daca ar fi functionat un gest precum cel al tinerei din Italia la protestul din Bucuresti cand jandarmii au devenit violenti cu protestatarii de la miscarea Salvati RM.

    gabriela · December 29, 2013 at 1:12 am

    Hei, nu te-am mai citit de ceva vreme! >:D< Și probabil că protestatara ar fi apărut în tabloide ca fiind obsedată sexual sau ceva.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.