Am văzut de dimineață reportajul de la digi legat de implicarea României în circuitul EuroVelo6, care leagă Atlanticul de Marea Neagră, un traseu pentru bicicliști care traversează 10 țări. În țară, circuitul urmează cursul Dunării: de la Vidin, traversând ca și orașe principale Drobeta-Turnu-Severin, Craiova, Alexandra, Giurgiu, Călărasi, Slobozia, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

Urmărind acest reportaj, mi-am amintit de surpriza pe care am avut-o la Belgrad anul trecut, când am văzut că infrastructura este adaptată și nevoilor bicicliștilor. În plus, de-a lungul Dunării este o pistă dedicată circuitului EuroVelo, care arată decent (fără gropi sau canalizări, deși pe alocuri ajungi prin zone nepopulate, chiar și în oraș), este semnalizată clar, sunt panouri cu detalii privind traseul, linkuri dedicate și explicațiile indicatoarelor în engleză (!), deși ei nu sunt în UE încă și au alfabet chirilic.

Nu mai e o concluzie de genul “la ei cum se poate?!”, deși au fost până recent în războaie. E o informare. Poate o motivație pentru bicicliștii din București care cer chestii, cu buletin original din orașele enumerate mai sus, care ar putea profită de votul lor măcar acolo, dacă nu și în capitală.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.