Cum toate regulile și neregulile noastre vin din pruncie, am crescut, ca mulți dintre voi, într-o casă în care adunam de toate, că nu se știe când ai nevoie de ceva. Și adun, adun, adun. Inclusiv pungi de cumpărături în alte pungi. Nu mai pot continua așa.

De-a lungul mutărilor din apartament în cămin în apartament, am tot cărat bagaje. Șocul cel mai mare l-am avut când am plecat din camera minusculă de cămin, pe care o împărțeam cu Andreea, cu o tonă de lucruri. Încă nu-mi explic unde puteau încăpea toate lucrurile.

Atunci când m-am mutat în casă nouă mi-am zis că nu cumpăr decât ce am nevoie, pas cu pas, nu umplem camerele cu de toate. Inconștient, am mai luat niște rafturi, o comodă și un dulap, pentru alte lucruri adunate, the meaning for our life, cum bine zice George Carlin.

minimalism-2

Cu cât adun mai mult, cu atât mai mult timp îmi ia să fac ordine. Chiar prefer să fac altceva cu timpul acela. De exemplu, să scriu pe blog 🙂

Anyway, prima acțiune a fost o ordine rapidă printre haine, să le dau la o parte pe cele care nu-mi mai vin. Apoi mi-a ajung în mâini cartea Magia ordinii, de Marie Kondo, care spune că nu ar trebui să avem în jurul nostru lucruri care ne fac fericiți. Am în casă multe lucruri care-mi amintesc de oameni dragi și de momente frumoase, însă și multe adunate de-a valma.

Așa încep provocarea minimalismului. Renunț la lucruri pe care nu le mai folosesc, care nu mi se mai potrivesc, care adună praful. Risc să supăr persoane care mi-au dăruit cu gând bun ceva la un moment dat, însă mă gândesc că ar fi mai util altcuiva.

O serie de TEDxTalks despre minimalism. Enjoy!

sursă foto

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.