Dacă ai ajuns aici în căutare de design interior minimalist pentru casa ta, nu ai ajuns bine, întoarce-te pe pinterest. Și adevărul este că oricât de minimal îți aranjezi casa cu mobilă, e al naibii de ușor să o umbli cu lucruri.

Lumânări și lumânărele, decorațiuni tematice, amintiri din excursii, globuri cu nisip de la piramide, bonuri de la magazine, puncte de la mega de acum 4 promoții, jucării de la kinder, o eșarfă în culori prea țipătoare, foile de la activity, inbus de la ultimul raft de la ikea, balsam de buze expirat, 1 aspirină într-un ambalaj de 2 de la ultima mahmureală, o sticlă de bere că-ți place forma ei.

Unele lucruri sunt de la mine din casă (sau au fost), altele le-am văzut pe la oameni. Sute de prostioare care trebuie aranjate și puse la loc periodic. Deja o faci inconștient, nu-ți mai dai seama când ai folosit chestia aia ultima oară.

Chiar dacă arunci pe geam bagajul socio-cultural și mobilezi casa după canoanele scandinave, obiceiurile alea nu te vor lăsa așa ușor. Iar primul meu sfat ar fi să nu te amăgești cu ce vezi pe insta și pinterest, ci să faci lucrurile după cum ai tu nevoie.

Mai departe, e important să ții seama de ceilalți locatari. Nu e frumos să-i obligi pe cei din casă să se poarte după regulile tale, dacă ei nu se regăsesc în acel stil de viață. Armonia în casă e mai importantă decât lucrurile aruncate.

Apoi, începe să renunți la exces: dubluri, lucruri pe care nu le mai folosești, chestii expirate sau inutile cu totul. Ba chiar încearcă să nu mai cumperi. Timp de o lună, descurcă-te cu ce ai în casă (în afară de mâncare, bineînțeles 😛 ). Așa vei vedea dacă lucrurile pe care le ai te reprezintă, le mai poți folosi, sau dacă trebuie să renunți cu totul la ele.

În cele din urmă, menține suprafețele libere. Dezordinea este dată de lucruri multe puse alandala. Dacă ai mai puține lucruri înșirate, camera poate mai ordonată. Fură ochii.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.