Deschid primul sezon de podcast Încotro? cu o prezentare cu mine. Mi s-a părut firesc să fac un rezumat pentru cei care nu mă știu sau nu au răbdarea să parcurgă articolele scrise anterior despre experința Facultatea de Limbi și Literaturi Străine.

Cum am ajuns la Limbi Străine

Când eram elevă, îmi doream să devin avocat. Dar m-a speriat Economia dintr-a zecea și m-am reorientat. Întrucât făceam arte marțiale, mi se părea interesant să studiez japoneza. Așa că m-am interesat de ce am nevoie și într-a doișpea am făcut pregătire la gramatică engleză și română pentru admitere.

Am fost singură la înscriere la sediul din Pitar Moș, am completat Filologie japoneză A – engleză B. M-am uitat pe tabla unde erau scrise toate opțiunile și mi-a picat ochii pe rusă. Varianta a doua, de siguranță, cu admitere pe dosar, a fost rusă A – engleză B.

Am dat admiterea într-o zi toridă de iulie, într-o sală de la Facultatea de Matematică. Credeam că am făcut bine, dar câteva zile mai târziu am descoperit că nu fusese de-ajuns. Eram sub linie la japoneză, intrasem la taxă la rusă. A decis soarta pentru mine.

Viața de student la Limbi Străine

Am stat și în chirie, și-n cămin. Mă visam ca Rory din Fetele Gilmore, că o să citesc mult și că o să am parte de multe discuții inteligente. Nu a fost chiar așa.

În primul semestru, luasem 9 la Shakespeare, mi se părea extraordinar. În semestrul 2 eram printre cei 70 din 77 de studenți care picaseră examenul de literatură britanică. Prima mea restanță. La rusă, avansam încet. Am avut parte de profesoare domoale și înțelegătoare, iar eu aveam nevoie de o mână de fier.

M-a furat ușor Bucureștiul. Oportunități, experiențe. Eram mai preocupată să mă descopăr și să văd ce-mi place. Mergeam la toate conferințe de social media și digital marketing, trebuia să o fi luat ca pe un semn de atunci. Probabil cel mai mult mi-a dăunat academic perioada din anul 2, când am predat engleză unor copii. Mă dedicam mai mult proiectelor extra decât studiilor. Nu regret experiența, dar cu mintea de-acum aș prioritiza altfel lucrurile.

Cum am ajuns să lucrez în marketing

Unul dintre internshipurile mele s-a încheiat cu o ofertă de job, la finalul anului 3. Aproape ca-n filmele americane, aveam să încep viața de adult după facultate. La primul job, mă ajuta experiența în studii slave pentru că lucram pe regiunea Europei de Est. Ulterior, am luat decizii de carieră în funcție de cum voiam să mă dezvolt ca marketer și am rupt relațiile cu rusa. Tata încă mă întreabă dacă mai fac ceva cu ea. Da, mă uit la filmulețe pe youtube și citesc materialele de marketing de la job.

Cum începusem să lucrez pe marketing, mi se părea normal să am și niște studii în domeniu. Nu mai aveam răbdare să fac 3 ani de licență, așa că m-am înscris la master la SNSPA. Dar încă-mi doresc ca într-o bună zi să fac și Masteratul de Studii Slave de la FLLS.


Cam asta am povestit în primul episod din podcastul Încotro? Ce faci după facultate. Dacă mai ai întrebări, lasă-le mai jos pentru ca răspunsurile să îi ajute și pe alții.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.