Încălțările de vară sunt printre cele mai șirete. Chiar dacă multe nu au șireturi 🙂 dacă ne gândim la sandale sau papuci. Și scriu asta din experiența durerilor mele de picioare.

Mă amăgeam cu niște sandale simple, că nu mai puteam de cald. Și nici nu voiam să mă bronzez ciudat pe picioare. Dar aveau talpa atât de subțire, încât simțeam dogoarea asfaltului la fiecare pas. Am avut papuci care se încingeau, se strângeau și mă băteau la fiecare degețel.

Pot spune că am ajuns la etapa în care-mi aleg încălțările după comfort și-apoi după design.

Că m-am săturat să am bătături și dureri care mă fac să merg ca o rață. Taman când e și sezonul de ieșit pe-afară și plimbat, eu să mă stresez din cauza încălțărilor.

Iar asta este una dintre cele mai importante lecții din minimalism. Renunță la orice obiect care te face să te simți inconfortabil. Indiferent cât a costat, de unde l-ai primit sau cât de în vogă este. Sigur că minimalism s-ar chema și dacă schimbi sandalele în fiecare sezon, că oricum nu te mai țin. Dar de ce să creezi gunoi degeaba?

Top 3 încălțări de vară pentru femei

Deci, după experiență și dureri de picioare acumulate, cred că am ajuns să dețin încălțările perfecte pentru vară. Eu am un stil de viață mai dinamic, merg mult pe jos, mă urc pe dealuri după cum mi se năzare. Așa că trebuie să mă bazez pe ce port în picioare. Utilitate și confort înainte de toate.

Papuci Birkenstock

Papucii ăia de babă cu care vezi toți turiștii prin Barcelona. Îi poartă toți pentru că sunt mega comozi. Am văzut papuci Birkenstock chiar și în farmacii. Prima pereche am purtat-o vreo 4 ani, vara pe-afară, iarna prin casă. Merg bine și cu șosete 🙂 Pe a doua o am de vreo 3 ani și tot mai ține. Recomand să probezi, contează mult să se potrivească cu forma piciorului. Pe answear sunt zeci de modele disponibile.

I-am purtat la plaja, i-am purtat pe stradă. Ba chiar am urcat dealuri cu ei. Mega buni, mega comozi.

Sandale Teva

Le-am tot auzit pe la prieteni, dar eram sceptică. Arată puțin a sandale tehnice, de munte. Mărimile variază destul de mult în funcție de model, așa că recomand să-i luați direct din magazin. Eu am fost la magazinul Himalaya să probez, nu am luat că rămăseseră cu câteva modele la sfârșitul verii. În cele din urmă, i-am comandat de pe epantofi la un preț foarte bun.

Pe-astea le-am exploatat în Corfu o grămadă, am mers pe toate străduțele și pe toate stâncile cu ele. Au prindere foarte bună, talpa este moale, sunt de vis.

Sneakers Nike React

Nu pot să nu scriu și despre adidași. Sneakerși. Pantofi sport. Comoditatea supremă. Nu-mi plăceau în mod deosebit înainte pentru că mi-era cald în ei. Pantofii Vans, care-ar fi tot de vară, nu sunt cunoscuți pentru a fi comozi la mers mult. Așa că am rămas fidelă Nike-ului până la capăt.

Modelul Nike React Element 55, cu bulinele alea în talpă, mi-a plăcut de la prima vedere. M-am gândit mult dacă să-i iau. A fost o decezie foarte bună. Pantoful are materialul subțire, să nu te coci în el. Talpa este foarte ușoară și moală. Am mers 25km cu ei, nicio problemă.

Extra: Papuci de plajă / Aquashoes

Dacă vacanța ta de vară include mers la mare, de obicei, merită să-ți iei o pereche de aqua shoes. Poate prima oară ai cum să împrumuți de la o prietenă, să nu cumperi pentru o ocazie în viață. Modelele astea de încălțări au devenit populare la noi pentru că sunt potrivite plajelor cu pietre din Grecia. Ei, aberez, n-am căutat să văd de ce le-a adus Decathlonul, eu mă bucur că există. Și o dată ce te înveți cu ele, le porți fără probleme și pe plaja noastră cu nisip.

Nu m-a lovit fashionismul acum. Doar am găsit aceste încălțări minunate pe care le port frecvent – vedeți că am pus poze de-ale mele, cu piciorușele mele de gazelă. Iar dacă ești în căutarea unor produse de calitate, care să te țină mai mult decât un sezon (asta dacă nu ești în creștere), modele astea te vor ajuta.


Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.