Am trecut de 2 luni de zile de când lucrez de acasă și mă simt foarte bine. Nu mi-e dor de întreruperi ad-hoc, chiar dacă aveam semnul cu Busy pe birou (da, am unul mic). Nu mi-e dor de vociferările altora care încearcă să se lămurească într-un call virtual, pentru că nu toată lumea e fan săli de ședințe. Nu mi-e dor de pregătirea de dimineață și drumul până la birou.

Ba chiar mă bucur că mă trezesc natural, la ce oră vreau. Poate fi târziu și să sar direct în mailuri (nu a fost cazul încă), sau devreme și să intru într-o sesiune online de mișcare. Fără stres legat de trafic sau haine de schimb. Nu am presiunea să-mi arate fața bine și să mă machiez.

Îmi fac timp să muncesc, pe bune. Dacă la birou nu poți ignora o discuție lângă tine, pe Slack poți să fii away și să răspunzi când ai timp.

Pot să lucrez de oriunde. Chiar dacă remote work a fost des tradus cu lucrat de acasă, înseamnă mai degrabă lucrat la distanță. Așa că poți ieși să lucrezi pe balcon, pe terasa cafenelei preferate, sau în grădina părinților. Doar să-ți meargă internetul și să ai grijă de uneltele de lucru.

Legislativ, când ai completat fișa de telemuncă, ai pus adresa de acasă (cel mai probabil) și ai făcut o scurtă analiză asupra spațiului de lucru (că nu te împiedici de cabluri prin casă). Dacă pățești ceva în timpul programului, e vina ta și nu-l poți include la accidente de muncă.

Și chiar dacă rămân să lucrez din sufrageria proprie, mă simt bine în spațiul ăsta. Îmi mai pierd privirea la țestoasele care înoată sau la păsările de pe cabluri. Pregătesc ceva de mâncare și mă bucur de masă alături de partenerul meu.

Fără mese pe fugă, fără stat la cozi la magazine, fără gustărele de la 1minute. Care afectează și talia, și portofelul.

Sigur că mi-ar plăcea și să stau la o vorbă cu colegii, să lămuresc o neclaritate în 20 de secunde cu o discuție peste birou. Însă nu știu dacă m-aș putea întoarce full time la stilul acela de lucru.

sursă foto

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.