Chiar dacă pozele cu mâncare de pe internet au fost într-o sincronizare perfectă cu legumele și fructele de sezon (un lucru foarte bun), dragostea mea pentru sushi nu a scăzut deloc în acest an. Am mâncat mai puțin, dar mi-am făcut pofta de câteva ori cu comandă de sushi acasă. Și ce bine că locuiesc în București 🙂

O zic din start, nu prea voi avea ce comenta de mâncare. Am comandat de la locurile pe care le știam (și care livrează în zona mea sau care au acceptat comanda). Nu am experimentat prea mult pentru că chiar voiam să mă bucur de sushi. Așa că voi menționa:

  1. mâncarea: cum sunt asamblate rulourile de sushi, dacă sunt ingredientele bune, ce include pe lângă (wasabi, soia, ghimbir murat);
  2. împachetarea: în ce cutie sunt puse, cum sunt așezate;
  3. și livrarea: comandă directă sau prin alt serviciu de livrare, și cum a ajuns pachetul.

În cele din urmă, un restaurant trebuie să aibă în grijă experiența ta culinară chiar dacă-i pășești pragul, chiar dacă-ți intră el în casă.

Yoshi

Încep cu Yoshi pentru că a fost singurul loc nou la care am comandat, unde nu ajunsesem și în restaurant. Dar ce surpriză plăcută a fost!

Mâncare: am comandat seturile yamagata și tempura. A inclus wasabi, soia, ghimbir murat pe lângă. Sosul picant de la tempura a avut ceva, n-avem idee ce, dar era delicios, aromat cu o iuțeală tolerabilă. Shizen Maki, unul dintre rulourile vegetariane emblematice din meniul lor, a fost chiar demențial!

La packaging: totul a venit într-o cutie de plastic moale, încăpătoarea pentru ambele seturi.

Comanda a fost dată direct pe site-ul lor. A fost destul de ușor de selectat, comandat și plătit online. Mâncarea a ajuns în vreo oră, arăta totul în regulă, nimic de zis.

Kanpai

La Kanpai am mai fost. Este un bistro foarte fain, cu atmosferă specială. Au sushi bun, iar calitatea lui a rămas aceeași și la livrare. Am avut somon sashimi și rulouri american spicy, ton în rulou futomaki spicy și nigiri ebi. Sashimi-ul a fost gras, aromat. Rulourile picante au fost echilibrate în arome, iuțelala nu a acoperit restul gusturilor. Pe lângă am primit ghimbir murat, sos de soia (versiunea mai sărată, cred, am mâncat din al meu) și wasabi.

La împachetare, sushi a venit în două caserole dreptunghiulare de plastic. Cred că mergeau înghesuite într-una, dar probabil că nu au vrut să ajunge tocăniță la destinație.

Livrare: am comandat prin Tazz. Prima experiență. Comanda a fost marcată ca livrată când livratorul era încă pe drum, m-a sunat că nu găsea adresa, niște poticneli din astea neprofesioniste.

De menționat:

  • Probabil că au cel mai bun wasabi pe care l-am mâncat în ultima vreme. Nu este foarte iute, are un after taste și un miros de nuci (nutty, nu chiar nuci).

Zen (Dorobanți)

Am mai povestit pe-aici și despre Zen Sushi. Știu că e locul preferat al multor prieteni, eu încă nu am încercat de la ei ce trebuie.

Am comandat un mix sushi for two și un spicy tuna tempura maki. Ar trebui să renunț la a mai comanda tempura maki de la Zen, clar nu e pe gustul meu. Prefer peștele mai proaspăt, crud, așa că bucățile de nigiri au salvat situația. Wasabi, soia, ghimbir murat la locul lor.

Ca împachetare, au venit în 2 caserola de plastic, tiparul clasic. Drăguț că soia a venit într-o sticluță dedicată.

Livrarea: comanda a fost făcută prin Uber Eats (pe vremea când exista:) ). Transport extra 7.5lei. A fost totul în regulă.

Edo

Mă bucur să spun că am ajuns și la terasa Edo vara asta. Sper să îi mai vizitez de multe ori pe viitor, în vremuri mai bune.

Însă am și comandat de la ei: un Balanced Mix, nigiri de doradă și de somon. Bine făcute, aromate, fresh, curcubeu pe cerul gurii.

Packaging: caserole negre de plastic. Soia tot la sticluță, practic și sigur.

Comanda s-a făcut direct la ei. Costul de livrare este în funcție de distanța de la restaurant. Livratorii sunt tot de la Edo, vin în timp util, toate bune.

De menționat:

  • Dacă faci comandă direct la ei, pro tip să suni, nu să dai comandă pe site. Așa se vor mișca mai repede, ajunge și comanda mai repede.

Gargantua KSLF

Restaurantul Gargantua KSLF are mereu mâncare bună, și se întâmplă să aibă și sushi pe-acolo 😀

Am comandat de câteva ori, printre care: diverse nigiri-uri, crispy rolls sau Chefs Special. În timpul săptămânii, la prânz, fac mai pe grabă, se observă mai ales la rulouri. Dar sunt scăpări care nu se repetă.

Packaging normal, caserole negre de plastic.

Comandat prin Glovo și Foodpanda, a venit cum trebuie de fiecare dată.

Argentine

Am mâncat bine și la Argentine: tempura maki și nigiri de somon și de ton. Sunt câteva sortimente în meniu, dar fiecare element este bun, aromat, gustos.

Apreciez la Argentine că și-au luat caserolele de plastic puțin diferite, cu niște floricele aurii.

Comandă prin Glovo, standard, toate bune.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.