Cred că perioada aceasta ne ajută să ne simțim casele ca fiind Acasă, nu doar locul unde dormim și depozităm lucruri. Acum putem vedea cel mai clar flowurile noastre prin casă, drumurile pe care le facem zilnic, de ce colțuri ne lovim.

Cum pică lumina, de unde vine frigul, de pe ce mai ștergi praful.

Mi-am trecut în bio de pe instagram că sunt interesată de minimalism hygge. Adică să am minimul necesar în casă, dar care să mă facă să mă simt bine. În ultimele săptămâni a trebui să-mi reconfigurez puțin lucrurile pentru a mă simți confortabil, la mine acasă. Mi-am optimizat drumuri pentru a nu fi nevoie de prea multe gesturi să completez o acțiune.

OK, sună abstract, dar gen am mutat obiectele pentru muncă în colțul din care muncesc, să le am mereu la îndemână, chiar dacă de obicei agenda stătea într-un loc, iar căștile în altul.

E un exercițiu personal, ca de fiecare dată. Dar încearcă-l. Vezi ce obiecte din casă nu-și mai au locul acolo, sau nu-ți mai plac, și pregătește-le de donat/vândut/aruncat.

Mută-le, testează-le, aruncă-le.

Pornește de la lista asta de 50 de lucruri de aruncat. Vezi cum o mai poți extinde în funcție de ce ai tu prin dulapuri. Observă ce gesturi te enervează cel mai mult, ce trebuie să muți frecvent. Fă-ți o listă cu lucrurile pe care să le repari sau schimbi în casă, atunci când ne vor permite timpurile.

Simte-te bine la tine acasă 🙂

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.