Am scris la începutul perioadei de carantină că mulți dintre noi vom avea o surpriză în a ne redescoperi casele și lucrurile. Vom vedea ce ne încurcă și ce ne face plăcere.

Acum hai să povestim despre câteva idei despre a ne reîmprospăta modul în care vedem camerele din care pare că nu mai plecăm vreodată.

🏡 Spală covoare, ferestrele și perdele

Covoare nu mai am, dar fac asta cu perdelele. Cred că e unul dintre lucrurile cu care mă surprind mereu: ce aer proaspăt (aproape ca în reclame) dau perdelele curate, fără praf, în culori puternice. Și chiar dacă nu am o priveliște minunată pe fereastră, tot mă simt bine să nu mai văd praful prins pe dinafară.

🛋 Mută mobila

Asta e printre activitățile mele preferate, deși nu prea mai pot face asta prea des de când nu mai locuiesc singură. Dacă nu poți muta obiectele mari, măcar pe cele mai mici, astfel încât să-ți creezi rute noi prin casă. Sau schimbă pozele din rame.

📤 Fă un declutter sănătos

Nu vorbesc aici de șters praful de pe bibelouri și pus la loc cum erau. Ne obișnuim rapid cu o imagine și nu mai apucăm să vedem obiectele separat, ci ca un tot unitar. Provocarea este să eliberezi acum măcar spațiile deschise (rafturi, mese) de amintiri și nimicuri, și să păstrezi lucruri cu adevărat utile sau care îți trezesc emoții plăcute.

📕 Aranjează cărțile cromatic

Cărți, CDuri cu jocuri, tricouri, mâncarea din frigider. Sortează-le pe culori, în sistem curcubeu sau de la alb la negru. Îți va aduce un zâmbet pe buze de fiecare dată când vei da cu ochii de ele.

🧱 Văruiește

Eu am în plan să văruiesc pereții (sunt albi și vor rămâne așa deocamdată). Asta aduce iar un aer de nou (și un miros specific), de curat, fără pete.

🌵 Ține plantele aproape

Dacă ești fan plante, adu-le în spațiul în care ești în cea mai parte a zilei. Așa vezi schimbările când mai are un boboc, se usucă o petală. Eu mă apuc de replantat semințele de la fructele pe care le mănânc, stau geană pe ele să văd când înmuguresc. Nu sunt fana florilor tăiate, dar poți să pui un buchet cu flori proaspete pe masă. Nu cumpăra flori de plastic, nu inspiră prea multă viață 🙂

🖼 Personalizează obiectele din casă

Dacă ai o pasiune pentru DYI, folosește ce-ai găsit în sesiune de decluttering pentru infrumusețarea obiectelor din casă. Mai pui o panglică în jurul unui borcan, mai pictezi altul. Dar ne rezumăm la obiecte pe care la folosim, nu adunăm prostioare 😀

🔧 Ocupă-te de reparațiile din casă

Țin o listă cu chestii de care vreau să mă ocup prin casă: să acopăr o gaură de la un cui, să ascund cablurile de lângă televizor. Fă un tur prin casă și vezi ce găsești de reparat – sau îmbunătățit, dacă totul e deja pus la punct.

Cam atât din partea mea, acum urmează partea voastră: cum sunteți acasă, ce vă place, ce vă displace?

Sursă foto ilustrație

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.