Una dintre fanteziile mele este să stau în școală pentru totdeauna. Îmi place să învăț lucruri de dragul de a le ști. Iar uneori chiar s-au dovedit utile profesional informațiile alea aparent irelevante.
Cum în perioada asta s-au popularizat zeci de resurse de învățare online (s-a mai săturat cineva de reclamele de la Masterclass?), bineînțeles că m-am înscris și eu la câteva cursuri. Zeci, câteva zeci :))
Pe lângă cele de marketing sau agile, care sunt legate de interesele mele profesionale, am mai găsit câteva, pe care le listez mai jos.
Limbi străine – Future learn
Norvegiană: este un curs interactiv (pe cât posibil), care include și aspecte de istorie pentru țările scandinave și de evoluție a limbii.
Irlandeză: slăbiciune din facultate la mine. Este fain de știut diferențele față de celelalte limbi anglo-saxone, și este un curs destul de informal creat.
Develop Your Cultural Intelligence – Future Learn
Inteligența culturală ține de relațiile inter-culturale. Poate fi confundat cu political correctness, dar cred că ține de niște informații de bază, de bun simț pentru interacțiunile cu oameni din alte părți ale lumii.
Learning how to learn – Coursera
Am tot auzit că abilitatea de a învăța și reînvăța va fi una dintre cele mai populare pe viitor. Eu aș spune că sunt acolo niște informații de bază, de predat încă de la școala primară.
Sex from molecules to elephants – edx
M-am încris numai pentru titlu, vă dați seama. Este un curs teoretic de biologie, cu exemple din natură, despre reproducerea sexuată la diferite organisme.
New Zealand Landscape – edx
Uneori ai nevoie de găsit metode alternative de călătorit în mod virtual. Eu plănuiesc o excursie în Noua Zeelandă în 2021, așa că s-a nimerit la fix cursul ăsta. Este despre munții din NZ, o continuare a cursului despre cum s-a format viața pe insule. Am învățat multe despre cultura Maori și sunt entuziasmată să vizitez partea aceea de lume.
Circular Economy – edx
Este un curs bine făcut, cu exemple din piață, despre economia circulară: cum poți să refolosești, repari, reutilizezi, reciclezi obiectele înainte să le arunci. Partea faină este că include și abordarea de business, cum poți să creezi tu produse durabile și cum le poți întreține, astfel încât să nu ajungă la gunoi rapid.
The power of podcasting for storytelling
Podcasturile au devenit foarte populare și în România în ultimii 2 ani, și probabil că vor mai crește. Este o formă accesibilă de a spune povești, de a arăta ce se întâmplă în spatele cortinei.
Critical thinking – iversity
Este un curs ținut de Radu Atanasiu, de la Maastricht School of Management, lansat acum câțiva ani, care a fost lăudat de-a lungul vremii. Îl recomand și eu, cred că m-a ajutat să-mi dau seama de defectele majore în discurs și cred că este o temă de aprofundat.
A Life of Happiness and Fulfillment – coursera
Am mai scris despre cursul despre fericire, mi-a plăcut pentru că mi-a amintit cât de mult ne autosabotăm inutil.
În final, sper să găsiți cursuri interesante sau curiozități ascunse pe care să le exploatați acum. În plus, conform unor studii, persoanele care plătesc în avans pentru un MOOC (curs online) au șanse mai mari să-l termine.
Dacă ați găsit sau completat alte cursuri interesante, lăsați-le mai jos și pentru noi 🤓
3 Comments
cata · April 27, 2020 at 12:33 pm
buna, cursul Critical Thinking tinut de dl Atanasiu nu mai este disponibil pe site-ul lor, doar la linkul dat de tine ajungi la el dar nu se mai poate face enroll la el. Ai vreo idee de link alternativ. M-ar fi interesat acest curs. Thanks
Gabriela · April 27, 2020 at 1:20 pm
Bună! La mine apare încă, poate pentru că eram deja înscrisă. Văd că este și această variantă de curs online https://iversity.org/en/courses/critical-thinking-for-business, poate te ajută?
Focus pe plus de mai - Blogul Irinei · April 30, 2020 at 9:20 pm
[…] să învățați ceva util în perioada asta? Poate vă face plăcere să alegeți ceva de aici […]