Sunt foarte fericită de apariția scandalului cu învățătoarea care cere bani. Știm cu toții cum se întâmplă, ni s-a întâmplat tuturor să dăm bani pentru fondul școlii, fondul clasei, cadouri și așa mai departe. Când eram în primară, am avut doi colegi noi, veniți de la o “școală de fițe”, pentru că părinții nu putea onora toate taxele.

takepart.com

Acum mă bucur extraordinar de mult că lumea începe să se gândească la problemele din educație, mai ales când ele apar așa timpuriu în viața elevilor. Mulți părinți cu care am mai vorbit, mi-au spus că “așa sunt ei, ar face orice pentru bunăstarea copilului”. Păi mai degrabă dai banii ăia pentru ceva jucării de învățat o limbă străină.

Mă bucur nespus că un părinte dintr-o clasă de 20 de familii a lăsat deoparte clișeul cu așa-i în România, așa funcționează lucrurile și a făcut publică toată problema. România suntem noi, iar dacă vrem o schimbare, noi suntem datori să facem primul pas.

*

să citiți și interviul luat de Simona Tache mamei care a postat filmulețul.

*

Păcat că la televizor nu se pune accent și pe asta. Sunt necesare și știrile din politică, dar tot educația stă la bază. Din fericire însă, avem mediul online unde lumea reacționează tot mai mult și discută despre profesorii și învățătorii incompetenți, despre materia învechită, despre modul de predare depășit.

eduÎmi doresc ca părinții să nu se mai supună orbește. Înțeleg nevoia de a oferi o educație solidă copilului, însă ce valori vreți să aibă când vor fi adulți? Sper ca ei să îi învețe pe copii să reacționeze și să nu fie amețiți de oricine știe oratorie. Până la urmă educația primită în familie este mult mai relevantă în conturarea personalității pe care o va avea ca adult.

În acest mod poate se atrage atenția asupra tuturor neregulilor și se va încerca remedierea lor. Poate vor fi și reforme benefice și poate Educația va deveni prioritate națională.

Share Button

1 Comment

Lucruri pe care vreau să le fac în 2014 | Simona Mocanu · January 8, 2014 at 9:04 pm

[…] s-a încheiat prin a trage cu arcul și mi-a plăcut extraordinaaaaar de mult! Cristian, Andra și Gabriela pot confirma că la plecare eram precum un copil bosumflat. E un sport care necesită multă […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.