În toată facultatea de limbi străine se plâng studenții de noua hotărâre luată de Decanat, prevăzută în regulament din 2006 din câte am înțeles, dar ne-pusă în aplicare.

Faza îi următoarea:dai examen acum în sesiune și pici, vii în toamnă; pici și-n toamnă, vii în sesiunea din iarna lui 2013 (dacă nu mori până atunci) și îți încerci ultima șansă. Pici iarăși, ești exmatriculat. Am citit că poți fi exmatriculat cu sau fără drept de reînscriere, dar nu știu exact care-i treaba cu asta.

Eu nu înțeleg de ce fac atât scandal studenții. Poate sunt încă prea mică și nu pricep, dar totuși! Ce-i drept e de rahat faza că au pus afișele în plină presesiune, ar fi trebuit să se anunțe de la începutul anului. Dar restanțierii cât aveau de gând să rămână restanțieri?

În principal lumea se plânge că nu are timp să învețe pentru toate examenele, că se succed la o perioadă prea scurtă de timp. Dar cine te pune să înveți totul în sesiune?! Teoretic, materia de examen este cea pe care ai făcut-o în cele 3 luni de semestru, nu?

Apoi, lumea se plânge că nu se prezintă profesorii. Păi și de ce nu v-ați adunat toți din grupa/seria respectivă să vorbiți cu superiorii? Ei de unde să știe că profa X nu a venit că nu a avut chef, iar 200 de plozi, care au plătit pentru serviciile ei (educaționale, ăfcors) au rămas cu buza umflată și cu restanțe?

În cele din urmă, mai sunt cei care nu sunt primiți. Păi bănuiesc că a făcut ceva (sau tocmai, că nu a făcut) de nu este primit la examinare. Profesorul are dreptul de a primi pe cine vrea la examen, e ca proprietarul unei bodegi, așa.

Mai sunt povești izolate precum ne-trecerea notei sau pierderea lucrării. În acest caz ar trebui să te ții de capul profesorului, eventual cu o cutie de bomboane (să-l mai îndulcești) – trebuie convins în vreun fel sau altul.

Cred că studenții trebuie să învețe să-și asume consecințele propriilor acțiuni. Nu ți se pare ceva în neregulă că ești în anul3 și ai restanță din anul1? De ce crezi că nu ești primit la examen, că ești prea simpatic și la locul tău? sau poate pentru că ai vorbit aiurea și te-ai pus în gură cu profii pentru că așa aveai tu chef..?

Studenții mai trebuie să învețe să-și exprime nemulțumirile. Dacă aștepți ca ASLS sau ASUB să se ocupe de toate, va fi mai greu. Până la urmă, ei reprezintă o minoritate la consilii.

Nu încerc să zic numai de bine de profesori, Doamne-fere! Știu că sunt unii scârboși și au un sictir în ei de mari deștepți de-ți vine să-i dai cu capul de pereți. Dar nici cu studenții care cred că li se cuvine totul pe tavă nu mi-e rușine. Cum zicea o vorbă: înainte să vezi paiul din ochiul vecinului, să vezi parul din ochiul tău.

Sunt sigură că am enervat pe mulți cu acest articol, dar îmi asum responsabilitatea gândurilor mele. Până una alta, baftă la exameneee!

update: se poate cere și o a 4a examinare, contracost -20lei.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.