Nu este niciun secret că prietenul meu este mare fani adidași. Așa de mare fan, încât are vreo 80 de perechi de încălțări sport. Vreo sută de tricouri, iar când a făcut o pasiune pentru șepci, și-a luat 7-8 într-un an.
Are câteva categorii de lucruri în care bagă banii pe care-i muncește.
Nu de puține ori am auzit întrebare “Dar voi cum vă înțelegeți?” dacă eu dau din gură despre minimalism și cumpătare, iar el caută următoarea comoară de adidași pe-un site pentru cunoscători.Păi, avem destule alte lucruri în comun. În plus, știam asta despre el când ne-am cunoscut. M-a fascinat de la început faptul că-și asortează mereu tricourile cu adidașii.
Eu eram în stadiul incipient de a pune o măsură mai riguroasă lucrurilor. Însă de-atunci aveam mai puține perechi de încălțări all season decât avea el sneakerși.
Dacă omul are o pasiune, ce să-i fac?
Am încercat regula cumperi-una, scapi-de-una – nu ține prea des. Dar își face ordine periodic în lucruri și scapă de cele care nu-i mai vin sau nu-i mai plac.
Mai citesc pe diverse grupuri de fb postări cu tot felul de tehnici de făcut ordine în lucrurile partenerului, să scape de cabluri sau mai știu eu ce. Dar nu mi se pare corect. Și deși atunci când mă uit pe biroul prietenul meu, mi se pare că sunt o tonă de lucruri, el îmi arată că nu sunt și că au sens pentru el.
Atunci de ce să mă bag? Cum m-aș simți dacă s-ar băga el în sertarele mele machiaje?
Știu că tradițional femeia se ocupă de household management (o abilitate pe care cred că ar trebui să o trecem în cv). Însă dacă ne-a învățat pandemia ceva pe noi care lucrăm de acasă, e că trebuie să te simți bine în spațiul respectiv. Iar aici intervine bunăstarea tuturor locatarilor.
Soluții sunt: spații dedicate de dezordine personală și reguli cu compromisuri de ambele părți. Iar găsirea de soluții care să fie bune pentru toți ajută mult la înțelegere și pace în casă.
0 Comments