După experiența cu bicicleta, am înțeles că transportul alternativ este cheia mai puțin enervării în traficul din București. Oricât de devreme pleci de acasă, tramvaiul tot va fi blocat, iar metroul tot va avea defecțiuni, astfel încât efortul tău de a pleca mai devreme va fi în zadar.

Iar trotineta electrică este răspunsul ideal!

După excursia din primăvară din Barcelona, un oraș cu benzi largi și aglomerate de bicicliști si trotinetiști, mi-a intrat în cap că trebuie să am o trotinetă în viața mea. Așa că m-am pus pe întrebat, căutat, testat.

Ce-mi doream:

  • stabilitate pe trotinete
  • autonomia bateriei
  • roți mari
  • preț decent

Am testat ceva de la etwow, mi s-a pus pata pe ei. Numai că modelul respectiv nu se mai fabrica, urmau să scoată un model nou, l-am așteptat, am văzut că era 3900 lei, am zis hai să mai aștept. Între timp, colegul de apartament și-a dat comandă de o Xiaomi Mi M365. Să o mai testez și eu, să ieșim în parc în weekend, el pe biclă, eu pe troti (nu e alintare, cine are timp să zică toate silabele?!).

Așa am ajuns să merg vara asta cu trotineta la muncă. Prima zi s-a încheiat cu o căzătură și vizita la urgențe. M-am urcat iar pe ea, după vreo lună am căzut iarăși, de data asta am scăpat cu două julituri.

Cum poți să cazi de pe o trotinetă: te panichezi și pui piciorul jos. Trotineta nu este cel mai greu instrument de folosit, trebuie doar să te obișnuiești cu ideea că picioarele sunt inutile (contrar principiului normal de locomoție) și că tot controlul este în brațe (viteza și accelerația).

Cu trotineta pe trotuar sau pe șosea?

Conform legii, trotineta electrică intră la categoria de moped și trebuie folosită pe șosea. Sper să citească asta și șoferul care a țipat la mine din coloană că nu am voie pe carosabil. Jelly much? Nu ai nevoie de permis sau să o înregistrezi dacă nu depășește viteza de 25km/h.

Eu am mers cel mai mult pe șosea, dar în funcție de trafic intram și pe trotuar. Din intersecția blocată de la Domenii sau Miciurin, fix o zână pe trotinetă mai lipsea. Țin la integritatea corporală deși cele 2 căzături nu susțin asta. Pe trotuar, cu atenție, viteză mică, nu grăbim pietonii. Singura problemă sunt oamenii ieșiți cu cățeii sau copiii la plimbare, dar care sunt prinși în telefoane și nu sunt atenți la ce se întâmplă în jur. Și bordurile înalte.

Altfel, pe șosea nu am avut probleme. Șoferii au fost de multe ori amabili, au mers încet pe lângă mine. Probabil că o puștoaică pe trotinetă electrică era o imagine exotică pentru cei născuți pe 4 roți. Gropile și canalizările de pe banda 1 le cunoaștem deja, trebuie doar tratate cu grijă. Sau cu MPSD, pentru a fi acoperite.

În afara drumului zilnic la birou, în weekenduri am mers spre Herăstrău: banda nou făcută pentru bicicliști pe Aviatorilor (parcă?) este netedă, fără valuri și gropi, minunat să te dai pe ea. Prin parc, ca prin parc – mulți oameni, multe biciclete, nu te poți aștepta la o plimbare liniștită într-o duminică dup-amiaza.

Am scos-o mai rar de când a dat frigul. O dată pentru că-mi îngheață mâinile, apoi pentru că aderența pe asfalt e diferită (umiditate mai mare) și nu vreau să am surprize cu frâna. Dar mi-e dor de timpul pe care nu-l mai pierd așteptând după ceva și abia aștept primăvara, să ieșim iar.

Pentru sfaturi utile, detalii tehnice și ajutor, recomand grupul de Facebook We Are Electric.

View this post on Instagram

A post shared by Gabriela Deleanu 💫 (@gabrieladeleanu) on

Share Button

5 Comments

Amy · October 30, 2018 at 2:41 pm

Si eu ma dau cu trotineta de aproape un an de zile, am cumparat-o din China, sunt super multumita de ea si cred ca am facut o alegere foarte inspirata, avand in vedere si pretul platit (undeva la 1500 lei). Eu am luat-o dupa ce am citit acest articol (pentru cei interesati acolo gasiti toate informatiile de care aveti nevoie cu privire la aceasta trotineta). Am mai comandat din China insa niciodata valori atat de mari, insa totul a decurs conform asteptarilor. Nu am mai platit alte taxe iar produsul a ajuns prin curier, direct la mine. Sper sa ajute si pe altii informatiile mele. 🙂

    Amy · October 30, 2018 at 5:08 pm

    Sa inteleg ca te-a deranjat link-ul meu? Nu era spam, era doar o recomandare. By the way, nu dauneaza blugului cu nimic …

      Gabriela · October 31, 2018 at 11:10 am

      Hey! Comentariile au fost publicate automat, no edit. Am un tool care scaneaza pentru linkuri care pot afecta blogul (experiente proaste), dar vad ca a ramas linkul tau pe nume?

Iluzia Asigurării Medicale Private – Gabriela Deleanu · January 3, 2019 at 10:37 am

[…] luni mai târziu — am căzut cu trotineta și am mers direct la Sanador după experiența de mai sus. Doar că acolo nu se fac sutări la […]

La plimbare cu Lime – Gabriela Deleanu · March 25, 2019 at 8:57 pm

[…] prea bine că nu e ușor să te miști în afara mașinii prin capitală, nu e ca-n afară. Nu sunt benzi […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.