Ideea de a a avea trotinete de închiriat în București este cea mai bună metodă de a convinge oamenii să aleagă transportul alternativ. O iei la o plimbare prin parc, te dai pe Calea Victoriei, și în 2 săptămâni scoți cardul pentru o Xiaomi.

Acum că zvonurile spun că în această primăvară vor da drumul la activitate atât Lime (business internațional), cât și Flow (business local, de al oamenii care au adus Pony), eu sunt mega fericită că vor exista contexte care să faciliteze folosirea altor mijloace de transport prin București.

Am testat o trotinetă de la Lime în Viena, să vedem cum funcționează mecanismul aplicației. Găsești trotinete (unele chiar aruncate pe trotuar) la orice colț de stradă, dar te poți folosi și de harta din aplicație. După ce adaugi cardul de plată, scanezi codul prins de cadrul trotinetei, o deblochezi și pleci la plimbare. Viteza este automat limitată la 16km/h, deși un topic de pe quora zice că limita legală cu care te poți plimba este de 25km/h.

Ah, și nu ai nevoie de card de localnic sau ceva document, ei sunt fericiți doar să aibă cardul tău în aplicație.

Știu prea bine că nu e ușor să te miști în afara mașinii prin capitală, nu e ca-n afară. Nu sunt benzi speciale, nu sunt șoferi amabili, banda întâi e plină de guri de canalizare, trotuarele atunci când sunt late, sunt iarăși ocupate de mașini. Știu. Dar încă o mașină care să contribuie la trafic nu este o soluție.

Așa că de îndată ce se vor lansa aceste servicii, le voi face câtă reclamă pot eu, așa cum am făcut cu Ape Rider. Fii schimbarea pe care o vrei s-o vezi în trafic, sau ceva de genul.

Share Button

1 Comment

Ciocnitu Anca · December 12, 2019 at 10:31 pm

Buna! Imi poti spune cam cat costa deblocarea/km pentru lime in Viena? Mersi!

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.