E uimitor cum unele lucruri din copilărie te pot influența pe măsură ce crești și devii om mare. Țin minte că atunci când eram mică mă uitam cu sor’mea pe TVR2 la Relic Hunter cu Sydney Fox.
Această minunată profesoară de istorie alături de asistentul ei, Nigel Bailey, mi-au marcat copilăria, ca să folosesc un clișeu. Eram fermecată de cât de multe știa această profesoară de istorie și, mai ales, de cât de multe limbi străine cunoștea. Cu siguranță, inconștient, acest serial a influențat într-un fel sau altul alegerile mele mai târziu.
Că sunt la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, asta probabil știți deja. Dar, noutatea este că, pe lângă Rusă și Engleză, m-am apucat de un curs de Welsh. Din fericire, în facultatea noastră este un profesor nativ din UK, care a fost de acord să ne predea, informal of course, un curs în care să o învățăm (căci este o limbă diferită de Engleză). M-a încântat foarte mult că s-au adunat studenți interesați (îmi pare rău pentru cei ce nu pot ajunge din cauza programului), însă cel mai mult mi-a plăcut că au venit și doi profesori să o învețe, alături de noi.
Cine și unde se vorbește Welsh?! Vă spun imediat – cam 611,000 de oameni din toată lumea, dar mai ales cei din Wales (nord vestul Angliei), însă se aseamănă și cu Scottish, Gaelic, Irish Gaelic sau Bretain (în părți din Anglia și din Franța). Welsh este la origini o limbă celtică.
Mie mi-a stârnit interesul acest curs și cu siguranță voi continua să particip. Poate la anul devine chiar curs opțional la catedra de engleză.
Hwyl fawr!
Ps – se pare că sunt pasionată de făcut cursuri – vreau să fac și un curs de raliu, dar nu știu dacă mă ține.
1 Comment
eminem · April 22, 2012 at 11:08 am
This definetly sounds like pirates language !