BUZZ!Camp este cunoscut drept fratele mai mic al BizCamp, creat la inițiativa Inspire Bussiness. Particip la aceste workshop-uri din partea ASLS România.

Tema conferinței de astăzi a fost Învață să gândești pozitiv – oamenii fericiți trăiesc mai mult! Am avut norocul să ascult niște oameni diferiți, cu povești uimitoare. Să vă povestesc:

Create your best version.

Primul speaker a fost Andrei Roșu. Evenimentele din viața lui au evoluat rapid în ultimii ani, de la lenevit în fața televizorului, la a face maratoane la Polul Nord. Schimbarea a fost drastică și a presupus încredere în sine și multă determinare. Cum a început? Și-a făcut un traseu și a început să parcurgă drumul invers, în funcție de un plan. Și și-a făcut un blog, pentru că atunci când spui lumii întregi ce vrei să faci, îți iei, practic, un angajament. Ce am mai reținut: “De la jucărie la o meserie”, sau cum să încercăm diferite lucruri până să ne descoperim pasiunea.

Gândirea pozitivă duce la inspirație.

Următorul la microfon a fost tot un Andrei – Lăcătuș. Sau Shurubel. Deși era răcit și cu ore puține de somn, a fost plin de energie. Ne-a povestit despre drumul parcurs de el până acum, despre aparentele probleme pe care le avea, însă pe care le-a rezolvat – pe rând. Ain’t nobody got time for stupid problems. Și ne-a mai zis să dansăm cu haosul care ne înconjoară, încercând să ne bucurăm de el. Iar pentru a ne menține motivați continuu, e bine să privim la confirmările din trecut.

Începe devreme.

Asta ne-a sfătuit ultimul speaker de astăzi – Daniel Matei, de la The Hub. Este un om cu o poveste de viață minunată, plin de optimism și energie pozitivă. Cu ce am rămas de la el: scoate-ți eu nu pot din vocabular, înconjoară-te de oameni care să te ajute să crești și crează-ți oportunitățile timpuriu, nu te amăgi că ai prea multe acum pe cap (când te ocupi doar de facultate).

Astăzi am plecat gândindu-mă – dacă ei au putut, eu de ce să nu pot? Dacă un om a putut să-și schimbe stilul de viață la 35 de ani, eu de ce să nu pot la 20? Iar dacă un alt om a ajuns de la paralizat de la gât în jos, la un model de implicare socială, eu – sănătoasă tun – de ce să nu pot? Ar trebui să mă înconjor mai des de modele de genul acesta, căci sunt prea mulți oameni blazați în jurul meu.

gabrieladeleanu.ro

Mai sunt 2 zile de conferință, la care îmi pare tare rău că nu pot ajunge – sunt niște teme super faine!

În loc de încheiere, 10 idei cu care am rămas după zilele astea:

  1. tu ești cea mai importantă marfă pe care o poți vinde;
  2. ești capabil să faci orice, trebuie doar să ai încredere în tine;
  3. contează mult să faci ceva din pasiune;
  4. corporațiile caută angajați pe care să-i formeze și care să le fie loiali (deja multe și-au schimbat numele din human resources în human development) – dacă nu te descurci, afli mai multe de la o firmă de hr consulting.
  5. trebuie să fii sincer cu tine și cu ceilalți;
  6. arată-i angajatorului că ai potențial, chiar dacă îți lipsește experiența;
  7. Ai grijă ce postezi pe net;
  8. Emoțiile sunt bune;
  9. Trebuie să fii flexibil;
  10. Fă lucrurile în felul tău!
Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.