Am întrebat colegi, cunoștințe, instagramul ce librării sau biblioteci recomandă din orașul lor. A ieșit o listă de vreo 25 de locuri cu cărți în 8 orașe din România.

Rafturi cu carti cu o oglinda la mijloc

Când eram la grădiniță și la școala primară, treceam în fiecare zi pe lângă o librărie micuță, Căsuța de lemn. Era librăria de unde mă echipa mama de școală în septembrie, dar și locul care m-a făcut să suspin după rafturi pline cu cărți. Din păcate, nu am găsit-o marcată pe Google Maps, am adăugat eu niște detalii în funcție de ce am găsit pe pagina lor de fb și am salvat-o în harta de mai jos.

Asta este realitatea, mai ales în orașele mici. Pentru a supraviețui financiar, librăriile s-au orientat mai mult spre zona de papetărie, unde pot avea vânzări constante. Speram ca prin acest exercițiu de căutare a locurilor cu cărți din țară, să găsesc mai multe librării independente.

Nu mi-a ieșit cum mi-am dorit, cele mai multe locuri sunt legate de lanțurile cunoscute de librării: Humanitas, Cărturești, Diverta. În mall-uri sau în centrele orașelor, acestea își permit să investească în spații faine pentru cărți. Ba chiar, unele au rafturi speciale cu autori locali.

Dacă vrem să avem mai multe librării frumoase, care să inspire spre lectură, cu cărți noi, ține și de noi să le facem vânzare și reclamă.

Lista de mai jos include librării, biblioteci și localuri cu rafturi de cărți care merită vizitate, și rămâne deschisă. Dacă deții un spațiu fain cu cărți sau dacă mai ai vreo recomandare, nu ezita să lași detalii mai jos!

Aici este linkul direct spre Google Maps, să vă salvați harta în aplicația voastră și să fie automat actualizată.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.