Luna noiembrie este dedicată ofertelor și reducerilor, sub umbrela Black Friday. Sigur că este o adaptare românească la ideea de reduceri, dar în anii trecuți am reușit să prindem niște oferte. Iar la cum cresc prețurile, cred că orice discount este binevenit. Mai ales când este vorba de electrocasnice utile pentru casă, pe care le vei folosi ani la rând.

Așa că hai să vă povestesc despre câteva dintre produsele casnice care-mi fac mie viața mai bună. Nu o să intru în detalii mega tehnice, aș da copy-paste din descrierea produsului. Este o părere subiectivă în baza a cum folosesc eu electrocasnicele.

Aspirator robot de la Xiaomi

Avem aspiratorul robot de la Xiami Mi cu mop, generația 2, de peste 4 ani. Nu sunt covoare multe prin casă, așa că îi este ușor să adune firele mele de păr de pe parchet. Strânge rapid tot în cale și uneori se blochează, de aceea recomand să adunați cabluri, șosete, și alte nimicuri. Covoarele pe care le avem totuși sunt cu fir scurte, așa că reușește să le aspire superficial.

Aspiratorul scanează singur spațiul, însă poți să marchezi zone în care să nu aspire. Gen, pe unde ai multe cabluri împrăștiate. Poți face totul din aplicația Mi Home, care adună toate device-urile lor.

Folosesc foarte rar funcția de mop pentru că nu e chiar mop. E o cârpă ușor umedă, care adună praful. Dacă locuiești într-o zonă cu mult praf, probabil că îți va fi util. Altfel, nu cred că merită prețul extra.

Extra: aspiratorul de mână, tot de la Xiaomi. Are de 2 puteri, aspiră mai mult decât decent și arată super bine. Este un produs care stă peste tot prin casă, așa că am apreciat că arată bine. Bateria ține cam 30 de minute, dar asta e împărțit pe cât de des folosești aspiratorul.

Mașină de spălat rufe și uscător de la AEG

Când m-am mutat, știam clar că nu vreau să mai întind rufe pe balcon și să aștept 3 zile să se usuce. Voiam atât de mult să optimizez procesul, încât mă gândeam serios la o mașină de spălat cu uscător inclus. Mai salvam și din spațiu, și din timp. Marele minus la un astfel de produs este că uscătorul are o încărcare mai mică decât mașina, așa că trebuie să fii atent la asta.

Pentru că părerile internetului sunt variate și am avut spațiu la dispoziție, am mers cu produse separate. Separate, dar de la aceeași companie. Așa mă asiguram că se potrivesc una peste alta. Există și kit de suprapunere, tot de la AEG, care să susțină uscătorul.

Mașina de spălat are capacitate de 8kg. Are foarte multe programe, inclusiv optimizare eco sau program scurt pentru încărcare mică. Uscătorul are aceeași capacitate, de 8kg. Este cu pompă de căldură, unul dintre lucrurile pe care l-am căutat la uscător. Unul dintre programele cel mai des folosit este cotton-eco, unde timpul se schimbă în funcție de câtă umiditate rămâne în cuvă. Așa că dacă este o încărcătură mai mică, automat durează mai puțin.

Uscătorul afectează hainele? sunt distruse mai repede? Nu am pățit încă, după aproape un an de folosit. Dar respect ce scrie pe etichete. Tricourile de sală de exemplu, nu le bag la uscător.

Mașina de spălat vase de la Beko

Visez la o mașină de spălat vase de când mi-am spălat cană de ceai la 4 ani. Așa că anul trecut de ziua mea mi-am făcut cadou această mașina de spălat vase incorporabilă. Primul filtru pentru mine a fost să fie cea mai încăpătoare la 45 cm (11 seturi) și să aibă suport rabatabil, să încapă bine tigăile. Programele sunt diverse, apa este de la 30 de grade la 60, iar durata de la 20min la 3ore. Cel mai des folosesc programul automat eco, la 1h10min.

Curăț toate vasele de resturi chiar și înainte să le pun în chiuvetă. S-a înfundat acum ceva ani și nu vreau să mai trec prin asta o dată. Vasele sunt spălate bine, atât timp cât apa ajunge la ele. Dacă le îngrămădesc prea mult, nu ies perfect.

Blender vertical de la Bosch

Cred că blenderul de mână este una dintre cele mai bune electrocasnice de avut într-o bucătărie. Este mic, practic, îl adaptezi la orice vrei tu. Dar, este important să aibă suficientă putere. Altfel, îl schimbi la primul smoothie cu fructe înghețate 🙃 Blenderul Bosch Clever Mixx are lama de blender și tel pentru pahar, și chopper pentru legume incluse. Are destulă putere, iar lamele sunt ascuțite încă

Aspirator de scame de la Philips

Aspiratorul de scame este unul dintre acele lucruri la care nu am fost entuziasmată de la început. Daaar, îl folosesc foarte des: pentru dresuri, haine de iarnă, bluze, pantaloni, de toate. Taie foarte bine și agață foarte ușor, așa că trebuie să atent/ă să nu-ți distrugi hainele mai tare.

Ce să nu cumperi

Cred că orice cumpărăm ar trebui achiziționat pentru cât mai multe folosiri. Nu cumpărăm lucruri pentru că sunt la ofertă și nu costă mult. Să le adunăm într-un dulap din bucătărie și să nu folosim vreodată. Uită-te bine la obiceiurile tale înainte să cumperi vreun aparat electrocasnic. Nu cumpăra cadouri care nu sunt utile pe bune, care sunt calitate slabă sau care pot fi dubluri pentru destinatar. Mai bine întreabă direct ce are nevoie.

Unele dintre linkurile de mai sus sunt prin afiliere. Adică vânzătorul îmi dă și mie un procent mic din valoarea comenzii tale. Tu nu plătești nimic extra.

Photo by engin akyurt on Unsplash


Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.