Am o listă cu fraze sau gesturi pe care ar trebui să le lași în trecut. Se întâmplă ca unele dintre ele să mă facă să-mi dea ochii peste cap, dar nu e vorba despre mine aici. Încep cu afectatul ah ce mi-aș dori să am/fac și eu asta. Separat de dorințele început de an și legea atracției, este tonul ăla victimizat. Persoanele care folosesc această frază îmbină cu succes complimentul pentru tine cu nenorocul lor în viață.

– Ah ce mi-aș dori să am părul creț ca al tău, dar mie nu mi-a dat mama natură. Tu nu ți-ai dori să-l ai drept, că de obici așa se întâmplă, îți dorești ce n-ai.

– Măi nu, eu chiar sunt mulțumită cu el, iar când am chef de o schimbare îl îndrept. Știi că acum poți să-ți faci rapid bucle cu placa sau cu babyliss.

– Da, dar părul meu este prea fin/subțire/rar/orice scuză.

Dar te-ai dus vreodată la un stilist și i-ai cerut asta, dacă-ți dorești așa de mult? Că în ziua de azi găsești soluții la orice. A, parcă nu-și mai doresc așa de mult dacă implică puțin efort. Nici buclele mele nu stau singure așa și am nșpe soluții pentru ele.

– Ah ce mi-aș dori să călătoresc și eu mai mult!

– Ce te oprește?

– Păi de unde să am atâția bani.

– Dacă te organizezi din timp și urmărești ofertele de zboruri și cauți bine pe booking sau airbnb, poți ieși destul de decent.

– Ah păi eu nu mă pricep la astea, mă duc la agenție direct.

Oamenii nu sunt interesați de munca din spate, nu vor să transpire, vor doar rezultatele direct. Iar cei preocupați de asta le sesizează. Din păcate, cu fiecare frază de asta afectată nu faci decât să-ți arăți slăbiciunile și lipsa de dedicare pentru un scop.

Apoi, hai să presupunem că ai un impediment real care nu-și permite să-ți duci la final o dorință. De ce-ți mai consumi energia cu ceva imposibil, când poți să te axezi pe lucruri posibile și să te bucuri de alea?

Sau, pe de altă parte, care este sursa reală a acelei dorințe? De ce vrei să călătorești, că o face toată lumea sau că te roade curiozitatea să vezi Fontana di Trevi în realitate, că La Dolce Vita e filmul tău preferat?

Foloseam și eu des ah cât mi-aș dori să merg la înot, gata echipată cu scuze la pachet: nu am timp, nu am bazin aproape, nu e luna în scorpion. Până când m-am pus pe treabă, am văzut ce efort presupune, și mă țin de el.

Photo by Artem Beliaikin on Unsplash

Share Button

1 Comment

Faze pe care să le lași în urmă: Mândrie că nu poți face nimic • Gabriela Deleanu · January 13, 2020 at 6:09 am

[…] Continui lista lucrurilor de lăsat în urmă, de aici. […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.