Tocmai am numărat 17 plante în apartament. În urmă cu 5 ani aveam 2 cactuși mici pe care mama aproape că mi i-a lăsat cu forța. Acum mă chinui să țin în viață o orhidee, orgoliu de om mare.

Știu că nu sunt singura care și-a schimbat abordarea legat de plante în casă. Plantele de apartament sunt un topic de discuție important pe internet, apar recomandări de plante și conturi de Instagram de urmărit.

De câteva luni mă tot bate un gând. Mai exact, după ce am fost la un workshop pe digital mindfulness ținut de Cristina. Cred că oamenii caută să se întoarcă la lucruri simple. Haosul de informații din toate părțile ne fac să nu ne mai găsim un punct de stabilitate. Atât digital, tehnologie, energii noi în aer. Sunt multe schimbări pe care le experimentăm în câteva zeci de ani, comparativ cu miile de ani în care am evoluat ca ființe.

Așa că, inconștient, ne întoarcem la mediul cu care sunt cei mai familiari. Sau aducem mediul acela în casele noastre. Revenim la natură. Adunăm plante la ghiveci, adoptăm animale de companie. Ne construim un mini-univers cu elemente cu care suntem familiari dintotdeauna, ne creăm echilibrul necesar pentru a contra-balansa impactul tehnologic asupra vieților noastre.

Share Button

2 Comments

Înapoi la zacuscă și compot • Gabriela Deleanu · December 2, 2019 at 2:02 pm

[…] sănătos — toate astea mi-au creat o nevoie de recalibrare. Pentru început, am adunat plante și animale în […]

Crăciun cu mai puține cadouri • Gabriela Deleanu · December 15, 2019 at 11:13 am

[…] dar e și o activitate care te scoate din rutină), iar atunci fie povestesc despre ce-mi place (plantele, anumite branduri de cosmetice/consumabile) sau trec în wishlist fix ce-mi […]

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.