Bucătăria italiană nu era favorita mea, cu prea mulți carbohidrați și ulei de măsline. Little did I know că asta asta e abordarea românească pentru preparatele italienești și că mâncarea lor poate fi chiar gustoasă. Încă nu a ajuns preferata mea, însă acum pot aprecia mai mult ingredientele bine alese și bine potrivite pentru ce am în farfurie.

Ok, nu se întâmplă doar la români, iar clipuri de genul dovedesc asta. Apoi, în București și în țară scena gastronomică a evoluat destul de mult în ultimii ani și sunt multe localuri bune cu mâncare italiană. Uite trei dintre ele:

Giardino Del Lago

Osteria Giardino Del Lago mi-a fost recomandată de mai multe ori după ce am povestit de restaurante din Bucureștii Noi (1, 2). Este pe malul lacului Străulești (de unde și numele), pe Șoseaua Sisești 269, într-o vilă frumoasă cu grădină. Este puțin mai dificil de ajuns cu transportul în comun și nu au locuri dedicate de parcare. Vila este decorată în stil italienesc și au o grădină cu câteva mese, plus un soi de foișor care poate fi pregătit pentru evenimente. Și iepurași 🙂 Când am fost pe acolo, ei pregăteau foișorul pentru un botez. Am luat pizza și paste, tradițional. Pastele erau făcute în casă, iar pizza pregătită la cuptor. Ingredientele erau proaspete, iar rezultatul a fost delicios. Prețul salatelor pleacă de la 25 lei, iar pizza și paste de la 30 lei.

Restaurant Ciao Niki

La Restaurantul Ciao Niki de pe Bocșa 4 am ajuns într-o seară de septembrie și ne-am bucurat de cină pe terasă, cu muzică minunată pe fundal. Atunci când atmosfera plăcută dintr-un spațiu este susținută și de tonuri muzicale potrivite, locul acela primește 5 stele de la mine instant. Restaurantul este într-o vilă frumoasă, cu design clasic. Grădina mi-a plăcut mult pentru că, deși erau destul de multe mese, au reușit să păstreze un grad de intimitate pentru meseni. Legat de mâncare, a fost absolut delicioasă. Aici am descoperit burrata, un tip de brânză . Toată lumea a avut paste (pregătite de ei), toate am fost fericite cu alegerile noastre. Eu am avut o mână de paste cu trufe, cu care m-am săturat – dovadă încă o dată că nu trebuie să ai o farfurie cu vârf. Platoul cu burrata & alte gustări a fost ~60 lei, iar prețul pastelor pornește de la 30 lei.

Unico Vero

Restaurantul Unico Vero are câteva elemente cheie care-l face să fie ținut minte: câinele adormit și grădina plină de plante. Am ajuns pe Viitorului 8 când toamna deja era în formă, așa că am rămas înăuntru, la etaj. Spațiul este destul de simplu, cu trimiteri punctuale către Italia, și cu o atmosferă plăcută și intimă oferită de lumina caldă. Tot restaurantul mirosea a focaccia, așa că am început cina cu câteva felii, și am încheiat cu… paste 🙂 Probabil că acesta ar fi singurul minus, că în salonul de la parter miroase a mâncare destul de puternic și pleci cu mireasma acasă. MÂNCAREA – super delish! Eu am avut pastele orecchiette alla sorrentina din castronelul de mai jos și nu am putut să le termin. Din nou, paste făcute de ei, ingrediente aduse de la mama lor, combinații clasice care au funcționat foarte bine.

Pentru mai multe experiențe culinare care să te trimită cu gândul la Italia, mergi pentru pizza la Latin Pizza sau la Buoni i Bravi, sau treci direct la desert cu gelato.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.