Nu știu dacă v-am mai spus, dar perioada asta dintre sezoane îmi displace total. Nu vorbesc despre schimbarea vremii și răceli, ci despre camere pline cu haine și încălțări, de iarnă și de vară laolaltă. Așa că abia am așteptat să schimb garderoba, inclusiv încălțările.

Depozitarea încălțărilor de iarnă

Cu 5 perechi sau 15 perechi de încălțări, ia-ți o seară după muncă să-ți pregătești încălțările pentru depozitare, nu le arunca direct în cutii. Poți să scanezi ideile de mai jos sau să dai play la 4 minute de vorbă, am povestit mai multe lucruri decât am scris aici.

1.Verifică-le de defecte

Nu aștepta toamna ploioasă să te enervezi că îți lipsește un flec la botine. Verifică fermoare, șireturi, flecuri, cât de bine sunt lipite de talpă.

2. Curăță-le bine

De pământ uscat, praf, dungi de la zăpadă cu sare. Cu apă simplă, sau cu puțin detergent pentru pete. Mixul de apă cu oțet face minuni cu dungile albe.

3. Pregătire de depozitare

Dă-le cu un burete pentru luciu și protecție. Încălțările din piele naturală pot fi date chiar și cu cremă hidratantă (da, de piele) de la Nivea sau Doina.

4. Depozitare

Caută un loc uscat, la întuneric. Folosește sacii de pânză în care au venit sau cutiile (dacă le mai ai). Grupează-le pe categorii și protejează-le unele de altele.

Am făcut un board pe Pinterest cu idei de rafturi și dulapuri pentru încălțări puține, poate găsești inspirație.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.