Daca tot ne decidem sa fim mai cumpatati in ceea ce facem si sa ne bucuram mai mult de experientele pe care le avem decat de lucruri, hai sa extindem asta si la oameni.

In clipul de astazi am vrut sa discut despre oamenii din viata noastra, despre relatiile pe care deseori le pastram doar de dragul de a parea ca avem multi prieteni. Iar asta se intampla fie pentru ca ne este teama de singuratate, fie pentru ca avem nevoie de validare (sau cel putin asta am sesizat eu pana acum).

Un lucru pe care nu-l mentionez in vlog este tendinta din anumite grupuri de a se imprieteni cu oamenii doar dupa nevoi. Ne-a innebunit “networkingul”, si mai nou nu suntem interesati de prietenie fara beneficii aditionale. Tema pentru acasa: care este primul gand pe care il aveti atunci cand cunoasteti un om?

Uite cele 4 principii pe care le aplic in relatiile pe care le am cu cei din jur:

  1. suntem sinceri cu totii;
  2. nu intru cu bocancii in viata omului;
  3. nu imprumut bani;
  4. ma simt bine in companie persoanei respective.

Video pe larg mai jos, sa-mi spuneti ce credeti mai jos in comentarii.

Ca experienta de inregistrare: e un super efort sa vorbesc mai rar (par adormita?), si trebuie musai sa-mi fac un decor simpatic.

Share Button

1 Comment

George Leurzeanu · March 29, 2018 at 11:16 pm

Sunt niste principii sanatoase de relationare, sinceritatea poate doare cateodata dar din greseli invatam si de adevar nu ne putem ascunde la nesfarsit asa ca mai bine sa-l aflam de la cineva apropiat.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.