Stau mult pe rețele sociale. Mult de tot. Cu asta lucrez, asta studiez. Așa am ajuns să gândesc și în timpul liber – cum reacționează oamenii? de ce se face campania asta? ce mă deranjează pe mine? Atunci reușesc să văd o rețea socială din perspective multiple.
Mulți dintre adulții de pe lume nu înțeleg de ce adolescenții/tinerii migrează mereu către alte rețele sociale. N-avem facebook, ce ne mai trebuie altceva? Ne tot trebuie altceva. Brandurile (organizații, companii, persoane) vor mereu să transmite cea mai bună versiune a lor pentru a vinde – normal, nu-i așa?
Facebook ne lasă să interacționăm cu brandurile, însă totul este mult prea aranjat, polișat acolo, că ne dă senzația de reclame la tv.
Așa că ne-am dus spre Instagram: povești mișto, behind the scenes, iar ne apropiem de branduri. Apoi apar imaginile prelucrate în Photoshop care te discreditează instant pe tine ca utilizator de rând. Dai follow unor conturi din astea, că vrei să te trezești cu peisaje mișto în față. Apoi parcă ți-e rușine să mai postezi ceva.
Și migrezi iarăși – pe Snapchat. Acolo postezi instant, nu ai cum să aduci o imagine/un clip din afară. This is who you are. Ciufulită de la vânt, cu oja sărită pe unghia de la degetul mic, transpirată de la sală (de asta mi-a atras atenția și-mi place mult Ioana Grama (@gramaioana pe snap).
Long story short: perfecțiunea de pe social media (căci acolo sunt cu toții) îi face pe tineri nesiguri de ei înșiși, depresivi și anxioși. De aceea au prins mult și vlogurile oamenilor de rând – uită-te la mine cum sunt om normal: mi-a apărut un coș, mă enervez, înjur. Când ajungi să fii adult te raportezi altfel la toate standardele și pretențiile societății, când ești puști mai puțin. Iar internetul este singurul loc în care poți să alegi în ce mediu vrei să fii.
1 Comment
Cum se folosește Snapchat · May 30, 2019 at 9:02 am
[…] o aplicație pe care au fugit puștii de părinții lor de pe facebook :)) aplicația asta îți permite să arăți lumii sau doar […]