După cum s-ar putea să fi aflat deja, Snapchat este în mare vogă acum, mai ales printre tineri. Unii zic că nu o să dureze prea mult trendul, alții nu se grăbesc încă să dea verdicte, iar eu zic că nu-i rău să fim atenți (ca marketing connaiseurs) la ce fac tinerii de azi, cumpărătorii de mâine. 

Anyway, dacă vă aflați aici, înseamnă că vreți să citiți o opinie personală. Dacă vreți ceva mai serios-business-profesional, sunt câteva siteuri care au tot scris despre asta (unul, doi, trei – cum folosește un prof snapchatul pentru elevii săi omg!).

Ce este Snapchatul?

Este o aplicație pe care au fugit puștii de părinții lor de pe facebook :)) aplicația asta îți permite să arăți lumii sau doar prietenilor ce faci tu zi de zi, în calupuri de 10 secunde sau în poze, materiale care dispar în 24h.

Cum se folosește Snapchat?

1 – Îți descarci aplicația

2  – Îți faci cont și adaugi numărul de telefon (dacă vrei să vadă prietenii din agendă cu Snapchat că ți-ai făcut cont și-ți dau follow)

3 – Apare primul ecran, cu camera foto pornită

3.1 – Tap pe bulina de jos și faci poză. Hold pe bulina de jos și filmezi

3.2 – Schimbi pe camera din față, ții apăsat pe ecran unde e fața ta și se activează fețele interactive.

3.3 – După ce faci poza/clipul, dai swipe stânga-dreapta pentru filtre. În colțul din dreapta sus ai opțiunile de text (care poate fi colorat și poziționat cum vrei), emoji (care pot fi puse pe oriunde) și pencil (să desenezi pe unde vrei).  În colțul din stânga jos ai opțiunea de timp pentru poze, clipurile sunt oricum de maxim 10 secunde. Lângă, este săgeata pentru download.

3.4 – Apeși next și adaugi în povestea ta sau îi trimiți doar unui prieten.

4 –  Swipe left/Scroll la stânga – vezi Story/povestea ta, lista cu branduri mari și conținutul lor și lista celor pe care îi urmărești și postează ceva public (în story/poveste)

5 – Swipe down/Scroll în jos – îți vezi fantoma și meniul cu care poți adăuga noi prieteni

5.1 – Ai codul tău de Snapchatter, pe baza căruia alții îți pot da follow automat (cum am și poza din coloana din dreapta, o scanezi și-mi dai follow)

5.2 – Poți vedea cine te-a adăugat (și să dai follow back), să adaugi tu pe alții în funcție de nickname sau cod și să vezi ce prieteni ai cărora le-ai dat follow și pe care îi mai poți găsi prin contactele tale (că ziceam la punctul 2 despre număr de telefon).

6 – Swipe right/Scroll la dreapta -vezi prietenii (cei care ți-au dat sau le-ai dat follow back) și conversațiile

snapchat-gd

Ca utilizator normal, consumator, mi se pare că e o rețea destul de funny, unde shareuiești toate prostioarele de zi cu zi. Trebuie să recunoaștem, vrem să transmitem celorlalți că avem o viață activă, însă fără să spamuim pe facebook. Sau fără să ne vadă toate neamurile și angajatorii. Așa că soluția vine de la Snapchat – faci poze funny, cu acele selfieuri interactive sau te filmezi cum faci lipsync, ce vrei tu, și le trimiți direct prietenilor sau le adaugi în story.

Pe cine poți urmări pe Snapchat din România?

  • Bloggeri&vloggeri din Transilvania (of course…)
  • Bloggerițe de fashion (inclusiv din Cluj-Napoca:)) )
  • Influencers pentru adolescenți (gen Bromania)
  • Tineri hipsters
  • Adolescenți

Sper că v-a ajutat acest articol, încă mai învăț și eu 🙂 Puteți să-mi dați follow pe Snapchat (@gabrielavinia) și să testați cu mine mesajele până vă obișnuiți.

Dă-mi follow pe snapchat! Scanează codul din dreapta sau caută ”gabrielavinia” 💛👻

Share Button

3 Comments

Alexandru Ciocan · April 12, 2016 at 3:02 pm

asta e aplicația devenită celebră în SUA după ce un adolescent și-a omorât prietenul și și-a făcut selfie cu cadavrul pe Snapchat? :))

    Gabriela · April 12, 2016 at 3:24 pm

    Actually, e aplicația pentru dick pics, în 2015 era deja celebră :p

deeny · November 20, 2016 at 7:22 pm

denisa29

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.