Dacă în primul articol am scris despre toate mijloacele de transport în comun din București, acum rămân doar la UBER 🚗  vs. Taxi 🚕

Dacă folosiți deja serviciul UBER, atunci știți probabil că există varianta de UBER Select acum (3.2lei/km), iar UBERx și-a majorat prețul pe km la 1.65 lei. Sunt multe discuții în jurul acestei majorări, dacă merită să dăm mai mult pe o cursă pentru șofer – dacă da, atunci de ce nu folosim și companiile de taximetrie mai scumpe,  unde serviciile sunt nițel diferite?

Personal, m-am cam lăsat de UBER în ultimaa perioadă – probleme cu harta, probleme la plată, comandă anulată și 6 lei încasați (sigur, toate acestea raportate și rezolvate, cu nemulțumirea de moment la pachet, ofc), și mai ales faptul că majoritatea șoferilor nu cunosc Bucureștiul precum taximetriștii, iar gmaps sau waze nu e mereeeu our best friend.

Așa că m-am întors la taxiuri – la aplicația Clever taxi mai precis. O folosesc de ceva vreme deja și-mi place, acum are un plus că are integrată și altă metode de plată (marea mea problemă fiind că nu am mereu bani cash la mine).

 

Partea nefericită este că plata cu cardul prin aplicație este posibilă doar pentru Black Cab, pentru taxiuri normale se poate plăti prin SMS, cu plata pe factură pentru abonament sau direct de pe cartelă pentru prepay.

Extra, îmi place opțiunea de #omw (on my way/pe drum) prin care poți trimite sms cuiva cu localizarea ta exact din Clever.

 

Plus, dimineața devreme găsești mai degrabă un taxi decât un UBER. Voi ce mai folosiți?

 

Share Button

3 Comments

tramvai · December 15, 2015 at 1:28 pm

Tramvaiul. Iti ia 1,3lei dar nu pe km.

Clever Taxi · December 17, 2015 at 12:12 pm

Salutare, Gabriela! Ne bucurăm că folosești aplicația Clever Taxi! Plata cursei se poate realiza cash, sau direct din aplicația prin card sau SMS. Aceste opțiuni sunt disponibile și pentru mașinile cu tarif standard (1,39 lei/km).

Călătorii cât mai plăcute!

Elegance Taxi Bucuresti · December 29, 2015 at 3:27 pm

Elegance Taxi 🙂
Au si POS, merg si la contract cu vouchere cu plata la o luna , sunt de treaba si bașca … sunt si cei mai buni șoferi de taxi din oraș. Evident au preturi pe măsura calităților si nu-i prea găsești când ai nevoie, dar sigur vin la toate rezervarile.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.