De ce am nevoie de aia? Când o să fiu mare nu o să mă oprească nimeni pe stradă să mă întrebe de X. – astea au fost frazele la care mi-am dat ochii peste cap cel mai mult când eram adolescentă. Îmi place să știu chestii doar pentru a ști chestii. Uneori mă ajută la Activity sau la Knowledge is power, dar de cele mai multe ori le țin pentru mine. Iar cărțile sunt mediul meu favorit prin care le descopăr.

Am pornit acest post de la articolul scris de Cristina pe The CEO Library, despre cum a ajuns de la a nu citi nicio carte, la 50 într-un an, vă invit să îl citiți și să aruncați un ochi și în celelalte secțiuni ale siteului.

📕

Ca peste tot, un obicei începe cu a face ceva ce-ți place. Prima dată trebuie să dai de genul de cărți, topicuri, sau autori, care să te atragă. Împrumută de la prieteni, de la bibliotecă, de la Bookster, mergi pe recomandările oamenilor din jurul tău sau a celor pe care-i admiri (tot pe The CEO Library sunt liste de recomandări de la oameni mișto).

📗

Apoi, tranformă cititul într-un obicei. Poți să te trezești dimineața puțin mai devreme să te bucuri de o carte în liniște, sau să te relaxezi seara cu o carte și-o cană cu ceai. Ține mereu o carte sau un e-book reader în geantă și profită de timpii morți, cât aștepți autobuzul sau pe cineva la cafenea, sau pe drumul spre muncă în care doar te enervezi cu nervii altora de pe Facebook.

📘

Înconjoară-te de oameni care citesc. Dacă ai prieteni sau colegi pasionați, este ușor să stabiliți întâlniri periodice de “ce-ai mai citit?”, dacă nu alătură-te unor book-cluburi din jurul unor librării sau chiar grupuri informale din online. Asta te va motiva să citești mai mult, îți va ațâța curiozitatea să cauți mai multe cărți, și te va ajuta să nu pierzi timpul cu cărți proaste.

📙

În cele din urmă, nu e nicio problemă dacă renunți. Viața e prea scurtă ca să citești tâmpenii, mai ales când sunt mii de titluri faine care te așteaptă. E ok să începi cărți și să le lași. E ok să deschizi cărți foarte lăudate și să nu-ți placă. Magia cărților stă în faptul că nu schimbă nimic în tine dacă nu există mediul favorabil unde ideile de acolo să se poate dezvolta.

Spor la citit! ♥️📚

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.