Am lăsat să se înțeleagă de multe ori că familia este foarte importantă pentru mine. Și deși sunt conștientă că sunt tot felul de probleme între generații, am trecut mai departe de asta. Acesta este un lucru pe care îl admir mult la cultura rusă – că pun familia pe primul loc, indiferent de ce se întâmplă în trecut, spre deosebire de familia din filmele americare, care niciodată nu te susține și nu te lasă să fii tu. Dar să nu generalizăm:

You don’t turn your back to your family, even when they do – Vin Diesel, Fast & Furious 6

Știți că pe de o parte se spune că sângele apă nu se face, iar pe de altă parte familia e prima care te sapă. Care o fi adevărată? Pentru că eu militez pentru pace mondială și pentru că am încredere că oamenii sunt Oameni, cred în prima versiune.

Îmi iubesc familia mai mult decât orice pe lumea asta. Și aici nu vorbesc numai de ai mei și de sor’mea, ci la toată familie in extenso – verișori și verișori de toate gradele, nepoți și nepoate, cumnați și cumnate. Pentru că sângele apă nu se face, știu că vor fi niște oameni pe lumea asta care să mă ajute și să mă susțină atunci când vom avea nevoie.

Chiar dacă suntem diferiți, sunt sigură că există multe lucruri care ne unesc. M-a lovit chestia asta de Paști, când toată familia era răcită, numai eu sănătoasă. Când ei foloseau lămâile să-și prepare ceaiul, eu le foloseam să-mi fac limonadă, pe care urma să o beau cu gheață. Detalii-detalii că noi eram în situații diferite, important este că ne foloseam de aceleași lucruri.

Mi-ar plăcea ca acum să fie mulți care să spună așa simt si eu!, care să aprecieze ce au lângă ei, atât timp cât oamenii încă mai sunt acolo. Indiferent de toate certurile și diferențele de principii, chiar dacă te plângi că nu ești înțeles și susținut să-ți urmezi visul, nu-i lăsa pe alții să zică de rău de oamenii pe care (ar trebui să) îi iubești.

familie.gabrieladeleanu

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.