Mulți prieteni m-au întrebat ce-a fost în capul meu atunci când mi-am schimbat aparatul foto. Aveam un dSLR măricel, iar acum mi-a dat prin cap să-mi iau un mirrorless micuț.

Pe Nikon D60 l-am primit cadou la 17 ani. De-a lungul anilor i-am cumpărat tot felul de cadouri: trepied, obiectiv, filtre, telecomandă, flash diffuser. L-am iubit mult, că a fost alături de mine la numeroase experiențe, în tot felul de locuri, la orice vreme (intrați în secțiunea Portofoliu, din stânga). A venit însă o vreme, ca în viața oricărui aparat entry-level, să cedeze. Mai exact, să-i cedeze shutterul. Am încercat tot felul de trucuri să-l readuc la viață, însă toate au fost temporare. O operație serioasă, în service (adică schimbarea shutterului) ar presupune niște bani serioși, pe care nu sunt pregătită să îi dau, indiferent cât de mult l-aș iubi.

De cât’va timp îmi tot făceau cu ochiul aparatele mirrorless. Micuțe, drăguțe, cu capacități de aparat mare. De Black Friday am făcut și pasul cel mare – am cumpărat un Nikon1S1 și mi-e drag de numai pot, că-i tare deștept.

De ce nu am trecut la pasul următor, să îmi iau un dSLR mai bun? Vorba aia, am hârtie la mână, mă fac PFA și-mi deschid studio. Păi nu cred că mi-era musai un aparat serios. Motivul principal a fost, bineînțeles, cel financiar. Este o pasiune taaare costisitoare, asta cu fotografia. Iar acest micuț aparat pe care-l am acum îmi satisface nevoile fotografice. Vă las cu câteva exemple și am să revin cu mai multe impresii mai încolo.

test1

test1

test2

test2

gabrieladeleanu.ro gabrieladeleanu.ro

Share Button

2 Comments

Olivian · December 8, 2013 at 11:04 pm

Pare să se miște bine :D!

    gabriela · December 8, 2013 at 11:08 pm

    da, e băiat deștept 😉

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.