Iată nouă activitate cu care ne ocupăm serile, dacă tot nu ieșim în oraș. Ieșim în schimb pe balcon, să urmărim sateliții Starlink care înconjoară pământul pentru furnizare de sfânt internet. Avem și orele exacte!

Când a început jumătatea mai bună să-mi povestească despre cum Elon Musk a trimis sateliți în jurul pământului, pe care-i putem vedea și noi la anumite ore, am fost mega sceptică. Nu doar că nu avem un telescop, dar sunt mioapă, locuim într-o zonă destul de luminată, ce-am putea vedea pe cer.

În prima seara nu am avut răbdare să stau 2 minute și fix când m-am întors a țipat partenerul că i-a văzut – deci AVEȚI RĂBDARE și NU CLIPIȚI

Dar aseară, fiind sâmbătă, am zis că pot sta pe-afară mai mult, așa că i-am văzut în toată frumusețea lor.

Cum poți vedea sateliții Starlink cu ochiul liber

  1. Intră pe https://james.darpinian.com/satellites/, dă drumul la locație pe device, și vezi când vor trece pe lângă casa ta
  2. Pune alarmă cu 5 minute înainte
  3. Află orientarea casei și în ce direcție ar trebui să te uiți. Sper că ai măcar o fereastră orientată încolo (pe acel site îți arată și cum vor trece pe lângă tine)
  4. Când sună alarma, îmbracă-te bine, ia un pahar de vin, și așteaptă.
  5. Curând vei vedea o linie albă punctată, care se mișcă ușor și se pierd în zare. MAGIC!

Elon Musk, prin SpaceX, a trimis 420 de sateliți să orbiteze în jurul pământului, pentru teste. Se dorește ca în câteva luni să fie câteva mii de sateliți, cu scopul de a oferi internet de viteză în toată lumea. Mai multe detalii aici.

Curând, toate imaginile alea stock cu globul pământesc vor avea tot sensul din lume.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.