Oficial, a venit vara și căutăm băuturi răcoritoare și fresh. Deși câtă apă rece cu lămâie să bei, dacă nu mai suporți sucurile sau băuturile cu alcool?! Așa că vin cu propunerea de iced tea, ceai rece, o băutură care să ne răcorească și să ne hidrateze în mod plăcut.

Nu, nu vorbesc de bubble tea. Deși îmi plac mixurile, sunt cam prea dulci pentru mine. Sunt pe bază de sirop, csf, și fără e chiar trist. Dar sunt alternative bune pentru iced tea mai tradiționale.

Ce este iced tea-ul?

Ice tea-ul este o variantă răcoritoare a ceaiului tradițional, care se servește rece sau cu gheață. El poate fi preparat din diferite tipuri de ceai, cum ar fi ceaiul verde sau ceaiul alb, și este adesea aromatizat cu fructe, ierburi sau condimente pentru a-i oferi un gust și o aromă inconfundabilă.

De ce este bun un ceai rece?

  • are un gust minunat
  • te hidratează
  • are antioxidanți – dacă alegi variante cu planta de ceai verde sau ceai alb
  • are vitamine și minerale – dacă adaugi fructe proaspete sau lămâie, de exemplu

Cum pregătești un ceai de vară acasă

Pregătirea iced tea-ului acasă este ușoară și îți permite să te bucuri de aromele preferate. Uite care-s pașii:

  1. Alegi tipul de ceai dorit: Poți opta pentru ceai verde sau ceai alb, simplu sau în mixuri. Merg foarte bine mixurile pe bază de fructe mai degrabă decât cele pe bază de alte plante, dpmdv
  2. Preparați ceaiul: Urmează instrucțiunile pentru a prepara o infuzie concentrată de ceai. Adăugați cantitatea de apă fierbinte și lasă-l pentru timpul recomandat.
  3. Adaugă arome: După ce ceaiul s-a răcit, puteți adăuga felii de fructe, ierburi proaspete sau condimente pentru a-i da un plus de gust și prospețime, dacă-ți dorești asta.
  4. Adaugă gheață și gata: Pune ceaiul în frigider pentru a-l răci sau adăugă cuburi de gheață pentru a-l servi imediat (deși asta îi mai diluează din gust). Bucură-te de el când te lovește canicula.

Înghețată de ceai acasă

Am dat peste o rețetă și încercat o dată opțiunea de a pregăti înghețată din ceai. Stai cu mine puțin. Știi lollipops pentru copii, la ele ne referim. Practic faci infuzia, adaugi zahăr, le pui în forma de înghețată și le bagi la congelator.

Sursă pentru rețetă

Ceaiul rece sau iced tea-ul este o alegere excelentă pentru a ne răcori și a ne hidrata în zilele fierbinți de vară. Cu aromele sale variate și beneficiile pentru sănătate pe care le aduce, este o băutură pe care o putem savura cu plăcere, la orice oră din zi sau din noapte.

Încearc-o acasă, cere-o la restaurante, vezi cum îți place.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.