Îmi place să ies la un ceai, chiar dacă pentru unii sună de pe altă lume. Nu este vorba de o competiție ceai vs cafea (chiar dacă mă enervează câte de multe cafenele sunt). Doar că unele discuții se poartă mai ușor la un ceai.

Dacă ai venit să găsești o listă de bubble tea în București, nu e ăsta locul. Dar pot să-ți recomand un loc lângă Starbucks Hanul lui Manuc pe care nu-l găsesc pe maps acum, dar e un domn chinez foarte amabil care-ți prepară un bubble tea delicios.

Așa că vin cu o listă de ceainării din capitală, că mai am și eu nevoie să le zic altora și va fi mai ușor să le trimit un link. La unele dintre ele am fost recent, la altele mai demult, iar unele sunt doar pe lista mea de vizitat.

  • Camera din față – e în zona Romană/Amzei, un spațiu micuț unde ai avea nevoie de rezervare dacă mergi la o oră de vârf. Ceaiuri bunicele, în mixuri de arome și deserturi bune tare (tortul ăla cu Jack!)
  • Bernschutz & Co – obișnuiau să fie 2 spații, acum îl găsiți doar pe cel de la Universitate deschis (dincolo e cafeneaua Mingle), care mie mi se pare prea puțin intim. Dar ai o selecție variată de ceaiuri și infuzii, foarte bune.
  • Tea Vlaicu / Ceai la Vlaicu – nu știu dacă să-ți recomand locul pentru ceai sau pentru plasarea între case vechi, în zona Romană pe Dacia. Aici vii mai degrabă pentru grădină, dar și la interior e destul de mare și plăcut. Ceaiurile sunt variate
  • Infinitea – plasată în Cotroceni, fix lângă treptele colorate, ceainăria este probabil una dintre cele mai faine locuri în care să mergi în București. Totul este foarte vintage ca atmosferă, ai candelabru până și pe terasă. Ceaiurile sunt variate și aici, destul de bune, ba chiar țin minte că am băut și un ice tea minunat.
  • Le Petit Bouffe – librărie și cafenea, aici e un loc potrivit de popas în plimbarea ta prin Cotroceni.
  • Green tea – după o plimbare prin cartierul evreiesc, te poți opri la un ceai în grădina superbă de la Green tea. Ceaiurile sunt foarte diverse, găsești inclusiv mate, iar atmosfera este destul de intimă.
  • Chaya – în cealaltă parte a cartierului evreiesc găsești o altă grădină minunată, iar înăuntru ai canapele largi și perne pufoase. Așa arată în poze, nu am ajuns până acum. DAR meniul include o listă de ceaiuri și combinații variate, plus ginuri bune, dacă te interesează.
  • The Lonely Panda – am lăsat un loc mai special pentru final. La Lonely Panda poți merge doar cu rezervare în prealabil, unde vei avea parte mai degrabă de o experiență de tea tasting, în maniera Gong Fu Cha.

Am mers pe termenul larg de ceainărie și nu am menționat mereu diferența între ceai (alb, verde, negru – infuzie cu planta de ceai) și infuzii din plante. În toate aceste locuri vei găsi ambele variante, în funcție de gustul tău.

Unde mai poți bea ceaiuri bune în București

Cum nu toată lumea cu care ies în oraș bea ceai, încerc să găsesc alte locuri cu ceai bun. Așadar, printre baruri, cafenele și scandaluri, mai menționez de:

  • Locuri unde livrează Teaz.ro: Meron, One, Erbario, Rawdia, Yoshi, Ai Sushi, Bar A1, Simbio, Lente
  • Matcha bun la Beans&dots sau Steam

Sper că lista asta te ajută să bei ceaiuri bune în București. Iar dacă ai mai găsit tu un loc bun, spune-mi-l și mie.

În perioada următoare, aș vrea să particip la un afternoon tea. În stil britanic, primești niște sandvișuri, ceaiuri, ceva vin cu bule. Opțiunile sunt la Infinitea și la Marmorosch pe care le știu, dar mai urmăresc.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.