Atunci când îți dorești să faci o schimbare în comportamentul tău, ai nevoie să te înconjori de informații care să susțină acea nouă direcție spre care tinzi.

Dacă vrei să te lași de fumat, te încurcă să mai ieși cu oamenii care fumează mult. Dacă vrei să scazi cantitatea de plastic pe care-l consumi, ai nevoie de motivație constantă, nu să auzi ce mai e și o bucățică de ambalaj sau crezi că salvezi tu lumea dacă nu mai cumperi fructe ambalate.

Așa că vin în ajutor cu o serie de resurse de informare despre plasticul de pe glob, care să te ajute și să te motiveze să continui.

Articole de informare despre plastic

Filme de pe Netflix despre plastic

Caută pe youtube 2-3 clipuri despre plastic și îți vor sugera clipuri asemănătoare. Dă follow și like conturilor de social media pe subiect. O dată ce obișnuiești creierul să vadă niște acțiuni ca fiind normale (cafea din cană de cafea, traistă la cumpărături, chestii de bază), îți va veni natural să faci și tu asta.

Bineînțeles, trebuie să fie în acord cu valoriloe tale, cu ce a declanșat începutul provocării. Poate că ai văzut pozele cu țestoasele care și-au format carapacea în funcție de plasticul de la 6pack. Sau poate te-ai săturat să vezi pungi de plastic fluturând în copacul din fața casei. Dacă autoritățile nu-și fac treaba până la capăt, măcar să știi că nu-i plastic de la tine pe lume.

Dacă chiar îți dorești schimbarea asta de comportament, e nevoie de puțin efort la început. Mult succes!

Foto by brgfx

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.