Mult timp am refuzat să citesc cărți de dezvoltare personală. Din păcate nu dădusem peste cele de care aveam eu nevoie. Astfel, acum câteva luni, când am dat peste o mini-bibliotecă plină cu cărți din această secțiune, cu titluri destul de atractive.

Am început cu Robert Kiyosaki – Tată bogat, tată sărac, și apoi Ghidul investitorului. Sfaturile tatălui bogat. A mai urmat Totul depinde de tine a lui Thomas Smith și am mai citit câteva, dar le-am uitat numele. Acum citesc Valorifică-ți potențialul  de Skip Ross.

Cărțile lui Robert Kiyosaki m-au făcut să mă gândesc la lucruri ce țin de economie și m-a făcut să vreau să învăț contabilitate. Așa, doar pentru time. Însă și cărțile acestuia, și celelalte, toate vorbesc despre atitudinea pozitivă pe care se presupune că noi ar trebui să o avem.

Mereu am spus că trebuie să fim conștienți de consecințele propriilor noastre acțiuni, dar acum am înțeles semnificația acestei fraze la un nivel mai profund – că nu doar acțiunile atrag după ele consecințe, ci și gândurile și atitudinea noastră. Se spune că dacă semeni vânt, cule gifurtună.

De aceea am început să-mi schimb modul de a gândi. Încerc să privesc lucrurile cât mai optimist posibil și să scot elementele negative din mintea mea. Astfel, am început un experiment, inspirată fiind de cartea lui Skip Ross – nu mai critic. Pentru 30 de zile nu trebuie să critic (nici măcar să gândesc critic) pe ceilalți, ci să văd doar lucrurile bune. În plus, pentru a scăpa de lucrurile negative, încerc să nu mai folosesc negația maximă – nu.

Dacă semănăm ură, culegem ură, iar dacă semănăm bunătate, vom fi răsplătiți asemeni.

Nu știu dacă îmi iese, dar este interesant să conștientizez că sunt atâtea lucruri bune, este plăcut să mă înconjor de cât mai multe lucruri frumoase și cu siguranță îmi va influența viitorul o atitudine optimistă.

Cum spune un prieten de-al meu: Keep on smilling 🙂


Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.