Știți efectul acela că o dată ce ai focus pus pe ceva, te lovești doar de acel ceva. Cum e cu femeile însărcinate care deodată văd alte femei însărcinate și copii peste tot.

După ce am citit articolul ăsta și am rămas în minte și cu…

Should men read different books than women?

…m-am gândit și la cărțile pe care le-am citit eu recent, la cele pe care le-am recomandat sau la oricare top cărți de citit în viață și ghiciți ce – bărbații sunt peste tot. În schimb, o avem pe JK Rowling cu cea mai mare valoare netă printre autori.

Ceva zile mai târziu mi-a ajuns în brațe și cartea lui Caitlin Moran – How to be a woman. E o carte cu care trag de timp, nu prea vreau să o termin. Umorul său britanic m-a cucerit de la prima pagină. Tot de-atunci mă gândesc că femeia asta chiar are ovare să scrie pe bune despre problemele pe care le are o femeie la diferite etape. (Caitlin scrie și la The Times).

Ei, adunate lucrurile astea și cu bagajul meu psiho-emoțional, am zis că trebuie să mă apuc să citesc mai des, intenționat, autoare. Nu vreau să duc o luptă feministă, vreau să descopăr cărți pe care le-aș fi putut scrie eu. O carte scrisă de o femeie pe lună, pe o perioadă nedeterminată.

Booktopia_gd

Cu ajutorul prietenilor de pe facebook și de pe booktopia.ro, am reușit să încropesc de-o listă. Numele sunt multe, lunile următoare la fel. Sugestiile sunt binevenite, ca întotdeauna. Mai veniți din când în când, să vedeți în ce stadiu sunt.

carti-gd

Share Button

1 Comment

Ianis Cernei · June 6, 2017 at 7:39 pm

Iata ca am gasit acesta pagina despre Provocare
literară 2016: o autoare pe lună , cautand despre maramu.
Acum tre sa recunosc ca faci treaba super. poate vrei sa cunosti
si saitul http://cazare-maramures.net o pagina despre maramureseni.
Multam

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.