Aud uneori în jurul meu diverși oameni care-și susțin punctul de vedere prin citarea altcuiva. Doar că nu e vorba de Iisus. Nu zic „eu cred că nu ar trebui să faci rău pe lume, și asta o zice și Iisus”. Nici nu iau parte la discuții complexe, să fie referință profesori de Harvard.

Nu, sunt discuții de zi cu zi și sunt aduși în vorbă diverși influenceri/persoane publice. Că au auzit la X pe youtube, la Y pe blog, la Z pe tiktok.

Problema mea este că dacă voiam să știu ce părere are nu știu cine, îi căutam. Dar eu am o discuție cu cineva pentru că vreau să aflu ce gândește respectiva/respectivul. Am încredere în procesul gândirii sale. Vreau să gândească pentru sine și să-și facă o părere, nu să meargă pe părerea altuia.

Nu mă înțelege greșit, ca persoană care scrie pe internet de peste 14 ani, apreciez când cineva îmi spune „ai avut dreptate când ai scris asta”. Doar că eu nu pot avea dreptate în toate aspectele din viața altcuiva. Știu lucruri pentru mine, în baza experienței mele de viață. Iar tu, cititorule, sper că ce găsești la mine să-ți arate că nu ești singur pe lume când crezi ceva, dar doar pentru încrederea ta în tine.

Mi-ar plăcea să nu punem etichete de adevăr absolut pe nimeni.

Oamenii dau putere altor oameni.

Este în regulă ca uneori să fim de acord, alteori nu.

Dar niciodată să nu credem orbește și să urmăm calea altcuiva, mai ales doar pentru că e faimos.

sursă foto

Share Button
Categories: Diverse

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.