Sunt încântată că în zona în care locuiesc se deschid cât mai multe locuri, că așa ies mai rar din cartier. Mai nou, am trei (3!) brutării non-stop în zonă și aș vrea să povestesc despre ele, să aibă mai mulți clienți și să nu se închidă.
Bulevardul Chitilei ajunge să fie un punct central în panificație, pentru că acolo găsești cele trei locuri de care vreau să-ți povestesc. Prețul pâinii începe de la câțiva lei, așa că nu ne uităm la brutării ”de specialitate”. În ordinea în care s-au deschis:
- Bahar Pan – au cuptor cu lemne, multe pâini diverse, gustări și prăjituri, au niște pâinici mici bune tare
- Brutăria Rania – au vechime pentur că aveau deja brutărie lângă Piața 16 februarie, dar acum o avem și pe asta, unde eu am mâncat o baclava cu cireșe extrem de bună
- Cuptorul bunicului – cea mai nou deschisă, pare că vor include mai multe plăcinte cu brânză acolo
Cele trei menționate au un specific oriental, așa că în toate vei găsi deserturi cu specific. Nu mi-amintesc să fi văzut pâine cu maia, dacă te interesează asta.
Mai menționez brutăria Grivița, unde găsești pâine-rădăcină, tradițională în zonă din ce am descoperit.
Înspre Jiului mai ai Pain Plaisir sau chiar Pâinea lui Dumnezeu de pe Sisești (unde au o focaccia extraordinară), dar intrăm într-un alt interval financiar.
0 Comments