V-am mai povestit eu de viața activă din București și mai ales din zona de nord-vest a orașului. Ei bine, în Bucureștii Noi găsești o activitate mai puțin populară în zilele noastre: meciuri de wrestling.

Unii dintre noi am crescut cu wrestling și John Cena la televizor (ți-amintește piesa aia?). Dar acest sport a dispărut în neant și multă vreme nu m-am mai gândit la el. Până când un coleg de la un fost job a ajuns în Mexic și mi-a povestit cum a fost la un meci de luchadores din Ciudad de Mexico și mi-a stârnit interesul.

Apoi am descoperit că se țineau competiții de wrestling și în București, ba chiar la mine în cartier.

De notat, nu mă refer la lupte libere, ci la meciuri de wrestling care sunt mai degrabă pentru distracție.

Așadar, am urmărit pe facebook evenimentele de la Romanian Wrestling Association și am luat bilete. Dacă lași pe ultima sută de metri, sunt șanse mari să nu prinzi bilete.

Cum este la un eveniment de wrestling?

Evenimentul se desfășoară într-o sală mică, cu un ring în mijoc. Atât de mică, încât e un șir de scaune de jur împrejur și câteva locuri de stat în picioare. Asta să înțelegi de ce dispar rapid biletele. Se face cald rapid și e un miros înțepător.

Acolo nu se vinde nimic, dar ai voie să vii cu băutură și mâncare de afară. Ai totuși o toaletă micuță într-un colț.

Atmosfera este întreținută de public. Sunt mulți care vin constant, așa că știu poveștile luptătorilor și scandează diverse lucruri care să amuze pe toată lumea. Este interacțiune între public și luptători, dar nu este în niciun moment periculos. Totul face parte din show.

Evenimentul durează cam 2 ore, cu o pauză scurtă.

Nu am încă un luptător preferat, am fost doar de 2 ori anul acesta și nu am apucat să-mi fac o impresie despre fiecare. Dar cu siguranță îmi place atmosfera cu totul și aș mai merge.

În noiembrie au Open Days pe 11 și un nou eveniment pe 18, așa că acesta e momentul să mergi dacă vrei să-i descoperi mai mult.

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.