Știți citatul acela a lui Bukowski – Find what you love and let it kill you? – pe care îl găsim peste tot și care ar trebui să ne motiveze să găsim ce ne pasionează și să facem asta, pentru că în cele din urmă ne-ar face fericiți?

995acea8b2a31997f7ffb67b387dd863

Bun, acum îl știți.

Ce faceți însă dacă descoperiți că nu aveți doar o singură pasiune, ci mai multe.

Nu găsești satisfacție în a face un singur lucru, în care să fii cel mai om din domeniu. Descoperi că-ți place să faci lucruri diferite, din domenii diferite și că nu vrei să fii închis pe un singur subiect.

Probabil că prima reacție este să cauți rapid care dintre ele pasiuni îți asigură bunăstare și cum să faci ca bunăstarea să fie pe viață. Și atunci te blochezi în domeniul pe care îl studiezi la facultate probabil. Termini cu note mari, îți umpli CV-ul cu internshipuri pompoase, unde de fapt nu ai fost pus decât să faci xeroxuri și cafea. Ai un locșor bun, călduț, la o instituție sau la o multinațională și ești bine. Părinții pot fi mândri de tine acum.

Rareori se întâmplă ca o persoană să se concentreze pe mai mult, să fie multilateral dezvoltat. Ce contează că-ți place să faci fotografii? Acum nu mai ai timp, jobul te obosește rău.

***

Am scris rândurile astea pe baza articolului de aici. Și încerc să mă conving că nu e nimic rău în a avea mai multe pasiuni. Diferite. Însă care să-mi dea mulțumire personală, care să mă facă împlinită.

Părinții și prietenii te vor susține în final. Ei țin la tine și vor să te vadă fericit. Însă, mi se pare al naibii de greu să-i convingi pe cei pasionați de un singur lucru că tu nu ești ca ei, setat pe un singur lucru.

***

Voi cum sunteți?

banksy

Share Button

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.